Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ για 50.000 ανέργους

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ για 50.000 ανέργους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Βρούτσης, Γιώργος Πατούλης, Κωνσταντίνος Αγοραστός, ΟΑΕΔ, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υπουργείο Εργασίας,

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ για 50.000 ανέργους θα ανακοινώσει την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας. Οι άνεργοι θα απασχοληθούν σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσίες του Δημοσίου για πέντε μήνες.

Το πρόγραμμα “Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015” αφορά άτομα ηλικίας 29-66 ετών και έχει στόχο την άμεση στήριξη και ανακούφιση κοινωνικά ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων – κυρίως νοικοκυριών που δεν εργάζεται κανένα μέλος.

Όσοι απασχοληθούν στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων θα έχουν, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα να εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ προβλέπεται και η χορήγηση ολιγοήμερης άδειας με αποδοχές, κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης σύμβασης.

Εκτός από τον υπουργό, Γιάννη Βρούτση, και τον αρμόδιο υφυπουργό, Γιάννη Πλακιωτάκη στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Γιώργος Πατούλης.

Σχετικά άρθρα