Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Στην Αμφίπολη υπήρχε και άλλος νεκρός, δεν είναι αυτός ο κύριος»

«Στην Αμφίπολη υπήρχε και άλλος νεκρός, δεν είναι αυτός ο κύριος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμφίπολη, Αρχαία Αμφίπολη, Αρχαιολογία, Μακεδονία, Μακεδονικός Τάφος, Πέτρος Θέμελης, Σέρρες, Τύμβος Καστά,

Υπέρ της άποψης ότι στην Αμφίπολη υπήρχε και άλλος νεκρός, πέραν αυτού που εντοπίστηκε και ανακοινώθηκε την Τετάρτη τάχθηκε ο Πέτρος Θέμελης, καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας.

«Δεν μπορεί να είναι αυτός ο επίσημος νεκρός του τάφου, έστω και πολυτελώς ενταφιασμένος», σημείωσε χαρακτηριστικά στον «Ελεύθερο Τύπο», προσθέτοντας ότι «πρέπει να υπάρχει και κάτι άλλο που δεν έχει βρεθεί ακόμα».

Ο κ. Θέμελης καταλήγει σε αυτόν τον ισχυρισμό, όπως τονίζει ο ίδιος, διότι ο σκελετός που βρέθηκε στην Αμφίπολη είναι άκαυτος, σε αντίθεση με ότι συνηθίζετο την εποχή.

«Η καύση του νεκρού ήταν βασικό στοιχείο. Δε συνηθίζεται ένας νεκρός, ακόμη και εταίρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να ταφεί με το σκελετό του ακέραιο», δηλώνει ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας.

«Όλοι οι σκελετοί που έχουν εντοπιστεί, ακόμη και σε μικρότερους κιβωτιόσχημους τάφους, ήταν καμένοι, όπως στο Δερβένι, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε σειρά κιβωτιόσχημων τάφων και στο εσωτερικό τους υπήρχαν καμένα οστά», προσθέτει.

Δείτε οπωσδήποτε και αυτό το βίντεο: Αμφίπολη: Ο σκελετός ανήκει ή στην Ολυμπιάδα, ή στον… (βίντεο)

Σχετικά άρθρα