Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Δεκάδες φάρμακα ευρείας κατανάλωσης δεν είναι διαθέσιμα στην αγορά”

“Δεκάδες φάρμακα ευρείας κατανάλωσης δεν είναι διαθέσιμα στην αγορά”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Λιντζέρης, Ελλείψεις Φαρμάκων, Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), Κωνσταντίνος Λουράντος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Φάρμακα,

Δεκάδες φάρμακα ευρείας κατανάλωσης δεν είναι διαθέσιμα στην αγορά, καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), παραθέτοντας μάλιστα και λίστα με τις ελλείψεις ανά εταιρία.

Συγκεκριμένα , ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κώστας Λουράντος με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) κ. Δημήτρη Λιντζέρη ζητεί την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ελλείψεων στα φαρμακεία της χώρας και του κοινοποιεί «κατάλογο των ελλείψεων ανά εταιρία”

Ο συγκεκριμένος κατάλογος έχει δοθεί στο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, όπως εξηγεί ο κ. Λουράντος από τον φαρμακευτικό συνεταιρισμό ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ. Μάλιστα ο κ. Λουράντος αφήνει σαφέστατες αιχμές κατά του ΕΟΦ ότι δεν γνωρίζει αυτές τις ελλείψεις και φυσικά δεν τις έχει καταγράψει για να δώσει λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα..

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει και τα οποία βασίζονται στις παραγγελίες του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ από την αρχή του έτους έως και τον περασμένο Σεπτέμβριο, μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες της χώρας θέτουν πλαφόν αγορών στις φαρμακαποθήκες, προκαλώντας σοβαρή δυσλειτουργία στον εφοδιασμό των μελών του. Πρόκειται, σύμφωνα με το έγγραφο, για τις εταιρίες ABBOTT, AMGEN, ASTELLAS, ASTRAZENECA, BOEHRINGER INGELHEIM, GLAXOSMITHKLINE, LUNDBECK, MERCK SHARP & DOHME, NOVARTIS, OLVOS, SANOFI-AVENTIS, UCB, ΑΛΚΟΝ ΛΑΜΠΟΡΑΤΟΡΙΣ, ΒΙΑΝΕΞ, ΛΕΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, PFIZER, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ.

Στον κατάλογο με τα φάρμακα που δεν είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά περιέχονται μεταξύ άλλων ορμονικά σκευάσματα, αντιϋπερτασικά, αντικαταθλιπτικά, αντιπηκτικά, αντιδιαβητικά, για τη χοληστερίνη, για αναπνευστικές παθήσεις, για την επιληψία, για τη νόσο Πάρκινσον, ακόμη και για απλά αντιβιοτικά.

Ο κατάλογος με τα φαρμακευτικά σκευάσματα που παρουσιάζουν ελλείψεις σε μορφή pdf: Λίστα Φαρμάκων

Σχετικά άρθρα