Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τους «φταίει» η κλιματική αλλαγή που καίγεται ξανά η πρωτεύουσα – Κόλαση η Δευτέρα

Τους «φταίει» η κλιματική αλλαγή που καίγεται ξανά η πρωτεύουσα – Κόλαση η Δευτέρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Πεντέλη, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Αττική που ξέσπασε την Κυριακή 11/8 μεσημέρι στο Βαρνάβα και εξαπλώθηκε με ταχύτητα ξεπερνώντας πλέον τα 20 χλμ πύρινης καταστροφής.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια σκληρή μάχη, όμως παρά τις προσπάθειες η πυρκαγιά εξελίχθηκε με ταχύτητα και αυτή τη στιγμή κινείται προς την κατεύθυνση της Πεντέλης και έχει εξαπλωθεί στο Πεντελικό όρος, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, πάνω από τον οικισμό της Ανατολής επιχειρούν ήδη πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Στην εκκένωση της Παλαιάς και της Νέας Πεντέλης προχωρούν οι Αρχές καθώς η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο Βαρνάβα συνεχίζει να μαίνεται να κατευθύνεται προς τα εκεί.

Ειδικότερα λίγο μετά τις 5 το πρωί στάλθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Νέας Πεντέλης με την οδηγία να απομακρυνθούν προς Μελίσσια, και στους κατοίκους της Παλαιάς Πεντέλης να απομακρυνθούν προς Βριλήσσια.

Συνεχίζεται η εκκένωση οικισμών στην βορειοανατολική Αττική καθώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα.

Λίγο πριν τις 06.30, στάλθηκε μήνυμα από το 112 και για την εκκένωση του οικισμού Ανατολή.

Στο μήνυμα οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς τη Νέα Μάκρη.

Στάλθηκε στις 04.52 από το 112 μήνυμα για ενημέρωση των κατοίκων στους οικισμούς Παλιά και Νέα Πεντέλη, Μελίσσια, Πολιτεία Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.

Στις 05.10 εκδόθηκε νέο μήνυμα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Νέα Πεντέλη προς Μελίσσια και από Παλιά Πεντέλη προς Βριλήσσια.

Στις 05.13 για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας προς Λεωφόρο Μαραθώνα, ενώ στις 05.40 για την απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Νταού Πεντέλης και Άγιο Σπυρίδωνα προς Ραφήνα.

Στις 05.45 ενημερώθηκαν επίσης οι κάτοικοι στην περιοχή της Ανθούσας να είναι σε ετοιμότητα.

Το πρωί εκκενώθηκαν τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, με τη συνδρομή των συναρμόδιων φορέων.

Με το πρώτο φως απογειώθηκαν ξανά τα εναέρια μέσα και επιχειρούν διαρκώς στο σημείο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης τόνισε ότι οι άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν ισχυροί, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. «Δυστυχώς η έντασή τους αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών», συμπλήρωσε.

Με αφορμή την μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην βορειοανατολική Αττική η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση όπου απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε κίνηση προς τις περιοχές που πλήττονται από πυρκαγιές και να ακολουθούν, για την δική τους ασφάλεια, τις οδηγίες που εκδίδονται για εκκένωση περιοχών.

Σχετικά άρθρα