Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτιά στον Βαρνάβα: Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση και από τον Μαραθώνα

Φωτιά στον Βαρνάβα: Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση και από τον Μαραθώνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Βαρνάβας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαραθώνας, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Νέο μήνυμα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων του Μαραθώνα προς Νέα Μάκρη αυτή τη φορά, ενώ μηνύματα του 112 έχουν σταλεί νωρίτερα και στους κατοίκους Γραμματικού, Ροδόπολης και Αμυγδαλέζας.

Η καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα καίει ανεξέλεγκτη και το πύρινο μέτωπο το οποίο έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, κινείται με μεγάλη δυναμική μέσα στις χαράδρες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και οι κύριες γραμμές άμυνας λίγο μετά τις 21.00 έχουν αναπτυχθεί, βόρεια, στο Μικροχώρι Ωρωπού, ανατολικά, στο Γραμματικό και νότια, στη Σταμάτα, με στόχο να μπορέσουν να ανακόψουν την πυρκαγιά.

Πολλοί οικισμοί της περιοχής έχουν εκκενωθεί, ενώ η Πυροσβεστική και η Αστυνομία έχουν προβεί σε δεκάδες απεγκλωβισμούς.

Σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ τουλάχιστον τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Ανοίγει το Ολυμπιακό Στάδιο για τους πυρόπληκτους

Ανοιχτό θα είναι το ΟΑΚΑ προκειμένου να υποδεχθεί ανθρώπους που λόγω της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα δεν θα μπορέσουν να διανυκτερεύσουν στις περιουσίες τους, όπως γνωστοποιήθηκε πριν από λίγο.

Επέστρεψε ο πρωθυπουργός στην Αθήνα

Επέστρεψε απόψε στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω της κρίσιμης κατάστασης εξαιτίας των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για τον Πρωθυπουργό, απάντησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε απόψε στην Αθήνα και αύριο το πρωί θα βρίσκεται στο γραφείο του.

Σχετικά άρθρα