Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακαθάριστα οικόπεδα: Μέχρι τη Δευτέρα 15/7 η προθεσμία για τις δηλώσεις

Ακαθάριστα οικόπεδα: Μέχρι τη Δευτέρα 15/7 η προθεσμία για τις δηλώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίνητα,

Μέχρι τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 θα πρέπει οι υπόχρεοι πολίτες να υποβάλλουν στην πλατφόρμα https://akatharista.apps.gov.gr/ την υπεύθυνη δήλωση καθαρισμού οικοπέδων και των λοιπών ακάλυπτων χώρων προκειμένου να μην πληρώσουν πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ.

Σημειώνεται δε πως όσοι υποβάλλουν ψευδή στοιχεία στην εν λόγω πλατφόρμα θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 ετών και χρηματική ποινή 180 έως 360 ημερήσιες μονάδες.

Το ύψος της κάθε ημερήσιας μονάδας δεν μπορεί να είναι κατώτερο από 70 ευρώ, ούτε ανώτερο από 150 ευρώ.

Μάλιστα όπως φαίνεται δεν αναμένεται να παραταθεί η προθεσμία για την υποβολή των παραπάνω δηλώσεων.

Υπενθυμίζεται πως υπόχρεοι υποβολής δήλωσης καθαρισμού είναι οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε:

-περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων,

-περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο,

-εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περ.(α) και (β), κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας και

-εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας

Από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι, φυτεμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτιρίων, πολυκατοικιών, κ.α. των περιοχών και εκτάσεων.

Σχετικά άρθρα