Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καιρός / Meteo: Μεγάλος κίνδυνος θερμικής επιβάρυνσης – Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»

Καιρός / Meteo: Μεγάλος κίνδυνος θερμικής επιβάρυνσης – Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Καύσωνας,

Αυξημένος κίνδυνος λόγω ισχυρής θερμής επιβάρυνσης ελλοχεύει την Τετάρτη 10/7 και την Πέμπτη 11.7, σύμφωνα με το βιομετεωρολογικό σύστημα προειδοποίησης HEAT-ALARM του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθώς επελαύνει ο καύσωνας.

Το meteo.gr κάνει μάλιστα λόγο για «σημαντική απειλή για την ανθρώπινη υγεία».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο, αυξημένη επικινδυνότητα αναμένεται την Τετάρτη σε βόρεια, κεντρικά και δυτικά τμήματα της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, όπως και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Όπως φαίνεται στον επόμενο χάρτη, οι περιφερειακές ενότητες που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο, φτάνοντας έως και το ακραίο επίπεδο επικινδυνότητας, περιλαμβάνουν την Καβάλα, την Χαλκιδική, το Κιλκίς, την Πέλλα, την Ημαθία, την Πιερία, την Θεσπρωτία, την Κέρκυρα, την Ηλεία, την Μεσσηνία, την Σάμο, την Ικαρία και την Κάλυμνο.

Σύμφωνα με το meteo.gr οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που επηρεάζουν τη χώρα μας από τις αρχές της εβδομάδας, αποτελούν σημαντική απειλή για την ανθρώπινη υγεία λόγω της θερμής επιβάρυνσης που προκαλείται στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο βαθμός και η επικινδυνότητα αυτής της επιβάρυνσης εξαρτάται, πέρα από την θερμοκρασία, από την υγρασία, τον άνεμο, και την ακτινοβολία περιβάλλοντος, αλλά και από προσωπικές παραμέτρους (φύλο, ηλικία, βάρος, ύψος, επίπεδο ένδυσης και σωματικής δραστηριότητας).

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή η επιμονή των πολύ θερμών για την εποχή καιρικών συνθηκών, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας, αναμένεται και την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Αποτέλεσμα του παραπάνω γεγονότος είναι η διατήρηση της επικινδυνότητας λόγω θερμής επιβάρυνσης σε πολύ υψηλό έως και ακραίο επίπεδο στη νησιωτική και παράκτια Δυτική Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην βόρεια και κεντρική ηπειρωτική χώρα.

Σημειώνεται ότι οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι πάνω από το Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας αναμένεται να συμβάλουν στη διατήρηση της επικινδυνότητας λόγω θερμής επιβάρυνσης σε χαμηλά σχετικά επίπεδα (μέτριο έως υψηλό) καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου 10-12 Ιουλίου στις παραπάνω περιοχές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η Ανατολική Αττική, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Επισημαίνεται ότι στις επιβαρυμένες βιομετεωρολογικά περιοχές, η επικινδυνότητα είναι ακόμα υψηλότερη για ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών, και ιδιαίτερα γυναίκες ηλικιωμένες.

Αντίστοιχος είναι ο κίνδυνος και όσους εργάζονται σε εξωτερικό περιβάλλον.

Η εφαρμογή μέτρων προστασίας (π.χ. αποφυγή εξωτερικών δραστηριοτήτων μεταξύ 10.00 και 16.00) ιδιαίτερα για αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την προστασία της ανθρώπινης υγείας, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Δείτε ζωντανά τη θερμοκρασία:

Σχετικά άρθρα