Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε πύρινο κλοιό η Πελοπόννησος – Μάχες με επικίνδυνες πυρκαγιές – Ένας νεκρός στην Ηλεία

Σε πύρινο κλοιό η Πελοπόννησος – Μάχες με επικίνδυνες πυρκαγιές – Ένας νεκρός στην Ηλεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αργολίδα, Αρκαδία, ΕΚΑΒ | Eθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, Ηλεία, Πελοπόννησος, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά θρηνούμε την απώλειες ανθρώπινων ζωών από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Χωρίς τις αισθήσεις του διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο του Πύργου, ένας άνδρας ο οποίος βρισκόταν στο χωριό Μυρτιά, όπου μαίνεται η πυρκαγιά, που ξεκίνησε νωρίτερα στο Αλποχώρι Πύργου.

Ο 55χρονος είναι νεκρός και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έπαθε αναρρόφηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας ήταν κοντά στο πύρινο μέτωπο, πήγε να βοηθήσει στη κατάσβεση της φωτιάς και έπαθε αναρρόφηση.

Στο μεταξύ, ένας άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά στο πύρινο μέτωπο και διακομίζεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Γ.Ν. Ηλείας.

Ηλεία: Εκκενώνονται οι περιοχές Χανάκια, Αλποχώρι, Μυρτιά και Σκουροχώρι

Εκκενώνονται οι περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών καλούνται να απομακρυνθούν από τους οικισμούς και να κατευθυνθούν προς πύργο.

Ειδικότερα ανακοίνωση αναφέρει:

«Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας.

»Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο.

»Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Επίσης εκκενώνονται οι περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, όσοι βρίσκονται στις περιοχές Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας καλούνται να απομακρυνθούν προς Πύργο και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις σε Κρανίδι Αργολίδας, Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας, Νεοχώρι Μεσσηνίας – Μήνυμα του 112

Πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις σε Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας, Νεοχώρι Μεσσηνίας και Κρανίδι Αργολίδας ξέσπασαν λίγο μετά τις 15.00.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 15.25 στο Κρανίδι Αργολίδας πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις ενώ κοντά βρίσκονται σπίτια και στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους ώστε να απομακρυνθούν από το ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας και να κατευθυνθούν προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ανατολικό Κρανίδι Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη.

Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Επιπλέον πυρκαγιά ξέσπασε στις 15.05 σε αγροτοδασική έκταση στη Ρίγανη Αιτωλοακαρνανίας.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 7 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση γύρω στις 15.05 στο Νεοχώρι Μεσσηνίας.

Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 6 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση κατοίκων από την Πετροθάλασσα Αργολίδας

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της περιοχής Πετροθάλασσα Αργολίδας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Ερμιόνη.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πετροθάλασσα Αργολίδας απομακρυνθείτε προς Ερμιόνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Οδηγίες αυτοπροστασίας: ΕΔΩ».

Οι ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής

Μάχες με επικίνδυνες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μόνο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.

«Σε κατάσταση συναγερμού είναι σήμερα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας με επικίνδυνες πυρκαγιές να είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας.

»Μόνο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν 45 πυρκαγιές.

»Δίνουμε σκληρές μάχες για να τις αντιμετωπίσουμε και σε κάθε περίπτωση επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, παρά τις αντίξοες συνθήκες η πυρκαγιά στο Μαύρο Λιθάρι Αττικής ελέγχθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε δύο ώρες από την εκδήλωσή της, ενώ έχει ελεγχθεί και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Δροσοπηγή Κορινθίας.

«Σε αρκετές περιπτώσεις η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 95 χιλιόμετρα την ώρα, γεγονός που δυσκολεύει την προσέγγιση των εναερίων μέσων και οι πιλότοι μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσεγγίσουν με ασφάλεια τα πύρινα μέτωπα», υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο κ. Βαθρακογιάννης επισήμανε ότι το 112 απέστειλε 11 μηνύματα είτε για την ενημέρωση των κατοίκων είτε για την απομάκρυνσή τους προς ασφαλή κατεύθυνση σε Μαύρο Λιθάρι Αττικής, Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Μαστραντώνη Αχαΐας και Λυρκεία Αργολίδας και προσέθεσε ότι στην Κεφαλονιά, στο Αγρίνιο, στη Λιβαδειά, στη Θήβα, στο Μελιγαλά Μεσσηνίας, αλλά και σε άλλες περιοχές, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα.

«Διανύουμε εξαιρετικά δύσκολες ημέρες. Γι’ αυτό εφιστούμε την προσοχή σε όλους.

»Αν δείτε καπνό ή φλόγες, καλέστε μας στο τηλέφωνο 199 ή στο 112. Καλέστε μας αμέσως.

»Μην υποθέσετε ότι έχει καλέσει κάποιος άλλος πριν.

»Στη συνέχεια απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή και διευκολύνετε την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα