Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα ύψη ο υδράργυρος – Θερμική κάμερα πιάνει θερμοκρασίες έως και 96 βαθμών Κελσίου

Στα ύψη ο υδράργυρος – Θερμική κάμερα πιάνει θερμοκρασίες έως και 96 βαθμών Κελσίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Καύσωνας,

Με τον καύσωνα να φτάνει την Πέμπτη 13/6 στην κορύφωσή του με θερμοκρασίες που αγγίζουν κατά τόπους τους 44 βαθμούς Κελσίου, η κυκλοφορία στους δρόμους μοιάζει Γολγοθάς για όσους είναι αναγκασμένοι να βγουν στους δρόμους.

Χαρακτηριστικές της αφόρητης κατάστασης είναι οι εικόνες από θερμική κάμερα drone, η οποία κατέγραψε ενδεικτικές θερμοκρασίες πέριξ της πλατείας Ομονοίας που έφτασαν τους 96 βαθμούς.

Όαση δροσιάς το συντριβάνι της πλατείας που κινείται γύρω στους 30 βαθμούς φτάνοντας έως και 35, αλλά με τη θερμοκρασία του οδοστρώματος γύρω του να εκτοξεύεται στους 62 βαθμούς Κελσίου.

Η σημασία της μόνωσης

Με τη θερμική κάμερα μπορεί να κατανοήσει κανείς καλύτερα, πόσο παραπάνω θερμικό φορτίο μπορεί να συγκεντρώσουν οι ταράτσες παλαιότερων κτιρίων ή εκείνων που δεν έχουν μόνωση.

Χαρακτηριστικά, στο βίντεο του ΣΚΑΪ μπορούμε να δούμε το κόκκινο σκούρο στην οροφή του ενός κτιρίου της πλατείας, που σημαίνει τεράστιο θερμικό φορτίο, κι ακριβώς δίπλα την άλλη ταράτσα που προφανώς έχει μόνωση να παραμένει γκρι.

Κατανοεί εύκολα κάποιος, πως εκεί που υπάρχει άσφαλτος και τσιμέντο κυριολεκτικά ψήνεσαι.

Γι’ αυτό οι πολίτες που πρέπει να κυκλοφορούν έξω καλό είναι να αναζητούν έστω και για λίγο χώρους με δέντρα και συντριβάνια που είναι σημαντικά πιο δροσεροί.

Δείτε «ζωντανά» τον καύσωνα:

Σχετικά άρθρα