Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανεπανάληπτος καύσωνας, λένε οι ειδικοί

Ανεπανάληπτος καύσωνας, λένε οι ειδικοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Καύσωνας,

Για ανεπανάληπτο καύσωνα κάνουν λόγο οι ειδικοί και αυτό όχι τόσο για τις υψηλές θερμοκρασίες και τη διάρκειά του, αλλά για την εποχή στην οποία συμβαίνει.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, είναι κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά μήνα Ιούνιο, τόσο νωρίς δηλαδή, στη χώρα.

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 50 χρόνια που τόσο νωρίς έχουμε ένα επεισόδιο καύσωνα που θα δώσει σε αρκετές περιοχές θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς, ανέφερε.

Στα των θερμοκρασιών, ο καύσωνας ξεκίνησε την Τρίτη 11/6 με τον υδράργυρο να φτάνει για αρχή μέχρι τους 38 βαθμούς αλλά οι πιο ζεστές ημέρες θα είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη με το θερμόμετρο να φτάνει στα ηπειρωτικά, σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα, τους 41 με 42 Κελσίου και τοπικά σε ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 43 βαθμούς.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια, θα παραμείνει όμως υψηλά στα νότια στους 38 με 39 βαθμούς.

Μάλιστα ένα ψυχρό μέτωπο που κατέρχεται από τα Βαλκάνια θα δώσει όχι μόνο στις γειτονικές χώρες καταιγίδες αλλά το απόγευμα βράδυ και στα βόρεια της χώρας δίνοντας τη λήξη του καύσωνα.

Το ρεκόρ Αθήνας, τουλάχιστον 50 ετών, για το 2ο δεκαήμερο του Ιουνίου είναι 40,4 βαθμοί από το 2010.

Στην Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία την Τρίτη 11/6 θα είναι στους 36-37 βαθμούς, για να ανέβει 1-2 βαθμούς τις επόμενες ημέρες.

Γιατί θα είναι χειρότερος από έναν καύσωνα τον Αύγουστο

Ο μετεωρολόγος του Alpha, κ. Γιώργος Τσατραφύλλιας εξηγεί γιατί ο καύσωνας του Ιουνίου είναι πολύ χειρότερος από έναν καύσωνα που θα έρθει τον Αύγουστο.

Όπως είπε, τα επεισόδια καύσωνα που καταγράφονται νωρίς το καλοκαίρι «σοκάρουν» τον ανθρώπινο οργανισμό περισσότερο από τους καύσωνες του Αυγούστου, καθώς τον βρίσκουν απροετοίμαστο να δεχτεί την θερμική καταπόνηση και να προσαρμοστεί σε αυτή, όπως έχουν καταδείξει διεθνείς μελέτες.

Για τη σημερινή ημέρα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Η πορεία της ζέστης από το Windy:

Σχετικά άρθρα