Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυτά είναι τα τιμολόγια του Ιουνίου – Πόσο αυξήθηκαν

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυτά είναι τα τιμολόγια του Ιουνίου – Πόσο αυξήθηκαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΕΗ, Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηλεκτρισμός,

Για τον Ιούνιο η ΔΕΗ ανακοίνωσε πως στο πράσινο τιμολόγιό της (Γ1) η χρέωση ημέρας είναι 11,898 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες.

Η εταιρεία παρέχει τον επόμενο μήνα τη μεγαλύτερη έκπτωση (38%) που έχει δώσει έως τώρα.

Ως συνέπεια, απορροφά μεγάλο μέρος του άλματος που σημείωσε η χονδρεμπορική, η οποία αυξήθηκε τον Μάιο κατά 35% σε μηνιαία βάση.

Η τιμή του Ιουνίου είναι αυξημένη κατά 12% σε σχέση με τον Μάιο (10,656 λεπτά ανά κιλοβατώρα).

Για τα νοικοκυριά με καταναλώσεις που θα ξεπεράσουν αυτό το όριο, η χρέωση είναι 12,642 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η χρέωση τον Μάιο ήταν 11,736 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Επίσης, για τους πελάτες της ΔΕΗ που έχουν νυχτερινό τιμολόγιο (Γ1Ν), η χρέωση νύχτας είναι 9,976 λεπτά ανά kWh, από 7,866 λεπτά ανά kWh τον Μάιο. Το πάγιο είναι 5 ευρώ ανά μήνα.

Στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ πρόκειται να δημοσιευτούν και οι τιμές των υπολοίπων προμηθευτών.

Υπενθυμίζεται ότι η υψηλότερη μέση τιμή στην χονδρεμπορική αγορά καταγράφηκε τον Ιανουάριο, τον πρώτο μήνα εφαρμογής του νέου καθεστώτος στην λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με τα πολύχρωμα τιμολόγια.

Για το ποιο τιμολόγιο ρεύματος συμφέρει περισσότερο τους καταναλωτές να επιλέξουν το καλοκαίρι μίλησε ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης πρότεινε στους καταναλωτές να επιλέξουν το «μπλε» τιμολόγιο ρεύματος εξάμηνης διαρκείας με τιμή κάτω των 9 λεπτώνδιότι αναμένεται να αυξηθούν οι τιμές .

«Θεωρώ ότι τις αποκλιμακώσεις που είδαμε το προηγούμενο διάστημα του 2024 δεν θα τις δούμε Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, διότι ποτέ δεν υπήρξε μείωση του ρεύματος τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη λόγω της χρήσης των κλιματιστικών», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, όπως είπε, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και του παρατεταμένου καύσωνα που αναμένουμε τα υδροηλεκτρικά θα υποχωρήσουν ως προς το μερίδιό τους στην αγορά ρεύματος.

«Όταν έχει πολύ υψηλές θερμοκρασίες, τα φωτοβολταϊκά δεν αποδίδουν στη μέγιστη ισχύ τους», πρόσθεσε ο ειδικός.

Σχετικά άρθρα