Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Handelsblatt: Αυξημένο κατά 25% το κόστος διακοπών στην Ελλάδα

Handelsblatt: Αυξημένο κατά 25% το κόστος διακοπών στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Handelsblatt, Γερμανία, Διακοπές, Τουρισμός, Τουρίστες,

Λίγες εβδομάδες έμειναν μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές. Και φέτος αναμένεται ξανά ρεκόρ παραθεριστών – τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης.

Ρεκόρ ωστόσο αναμένεται και στο κόστος των διακοπών.

Όπως παρατηρεί η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt, «η δίψα για διακοπές μετά την πανδημία και ο υψηλός πληθωρισμός των περασμένων ετών έχουν αυξήσει τις τιμές κατά την τελευταία διετία. Και το κόστος θα ανέβει κι άλλο».

Πέραν βέβαια του πληθωρισμού, που έχει υποχωρήσει συγκριτικά με άλλες χρονιές, φαίνεται πως «οι ξενοδόχοι εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους» – κάτι που έχουν το περιθώριο να κάνουν λόγω της μεγάλης ζήτησης – και οι ειδικοί «αναμένουν πως το επόμενο έτος οι τιμές θα είναι ακόμη υψηλότερες».

Διαρκώς αυξάνονται και οι άνθρωποι που ταξιδεύουν με αεροπλάνο.

«Σε σύγκριση με το 2019 έχει παρουσιαστεί σημαντική αύξηση στην πληρότητα των πτήσεων από τη Γερμανία προς διάφορους προορισμούς διακοπών στη Νότια Ευρώπη».

Η αύξηση φτάνει το 25% για την Ελλάδα και το 40% για την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή η κλιματική αλλαγή κάνει αισθητή την παρουσία της σε χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπως στην Ελλάδα, όπου πέρυσι ο υδράργυρος έφτασε έως και τους 46 βαθμούς Κελσίου, ενώ η χώρα υπέφερε και από τις εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές.

Όλα αυτά «ενδέχεται να οδηγήσουν κάποιους τουρίστες στην απόφαση να μην ταξιδέψουν προς τους κλασικούς θερινούς προορισμούς της Νότιας Ευρώπης, αλλά προς τα βόρεια».

Οι ειδικοί όμως «δεν παρατηρούν κάποια θεμελιώδη μεταβολή στις προτιμήσεις των παραθεριστών».

Σχετικά άρθρα