Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αφρικανική σκόνη κλείνει τα σχολεία – Πέντε ημέρες κόλαση

Η αφρικανική σκόνη κλείνει τα σχολεία – Πέντε ημέρες κόλαση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Αποπνιχτική αναμένεται να είναι η ατμόσφαιρα τις επόμενες πέντε μέρες, καθώς ένα κύμα θερμής αέριας εισβολής θα φέρει αφρικανική σκόνη και καύσωνα, με τη θερμοκρασία στην Κρήτη να φτάνει ακόμα και τους 40 βαθμούς!

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε εγκύκλιο βάσει της οποίας εφεξής σε επεισόδια έντονης αφρικανικής σκόνης θα προβλέπεται κλείσιμο των σχολείων όταν καταγράφεται συγκέντρωση σωματιδίων >150.

Η απόφαση για κλειστά σχολεία εξαρτάται από την εκτίμηση των μέσων ημερήσιων επιπέδων συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων, όπως ανακοινώνεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Υπηρεσίες Περιβάλλοντος των Π.Ε. ).

Αν λοιπόν σε κάποια Περιφέρεια καταγραφούν τέτοιες τιμές στη συγκέντρωση σωματιδίων, οι αρμόδιοι πρέπει να αποφασίσουν κλείσιμο των σχολείων και αναστολή της δια ζώσης διδασκαλίας.

Ακόμα και αν η συγκέντρωση σωματιδίων σκόνης δεν αγγίξει το συγκεκριμένο όριο μπορεί ο ΕΟΔΥ να κάνει σύσταση για αναδιαμόρφωση του σχολικού προγράμματος και αναβολή σχολικών εκδρομών.

Οι οδηγίες

Όπως αναγράφεται στις οδηγίες που στάλθηκαν προσφάτως στα σχολεία της χώρας:

Αποφύγετε και περιορίστε τις εξωτερικές δραστηριότητες.

Μεταφέρετε τη διεξαγωγή του μαθήματος της γυμναστικής από εξωτερικούς χώρους σε κατάλληλη κλειστή αθλητική αίθουσα. Εφόσον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, το μάθημα για τον αθλητισμό μπορεί να γίνει στην κανονική τάξη των παιδιών ή σε ασφαλείς εσωτερικούς σχολικούς χώρους.

Αναβάλετε τυχόν εκπαιδευτικές επισκέψεις (πχ. σε θέατρα, μουσεία) ή σχολικές εκδρομές.

Συμβουλεύστε τους μαθητές να αποφύγουν δραστηριότητες με έντονη σωματική άσκηση, όπως για παράδειγμα ποδοσφαιρικούς αγώνες ή άλλα ανταγωνιστικά αθλήματα στη διάρκεια των διαλειμμάτων, και ενθαρρύνετε εναλλακτικές δραστηριότητες.

Μεριμνήστε για την καλή ποιότητα του αέρα στις τάξεις.

Ελαχιστοποιείστε τη διείσδυση εξωτερικού αέρα στους εσωτερικούς χώρους διατηρώντας όσο το δυνατόν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες στις αίθουσες διδασκαλίας καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου.

Σχετικά άρθρα