Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ατύχημα Αεροσκάφους στον Αερολιμένα Αθηνών»

«Ατύχημα Αεροσκάφους στον Αερολιμένα Αθηνών»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Αεροπλάνο, Αεροπορικό Δυστύχημα, Αεροσκάφος, Άσκηση Έκτακτης Ανάγκης,

«Ατύχημα Αεροσκάφους στον Αερολιμένα Αθηνών» συνέβη σήμερα Πέμπτη στο πλαίσιο βέβαια άσκησης έκτακτης ανάγκης, που διοργάνωσε ο Αερολιμένας, με σκοπό τη δοκιμή του Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστάσεων Ανάγκης Αερολιμένα, τον έλεγχο αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας του μηχανισμού αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, καθώς επίσης και την εξάσκηση του προσωπικού, διασφαλίζοντας έτσι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε «συντριβή αεροσκάφους Α320 που εκτελούσε πτήση εσωτερικού με 114 άτομα (108 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος)».

«Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Ηράκλειο και είχε προγραμματιστεί να προσγειωθεί στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στις 10:00 (τοπική ώρα).

Το πλήρωμα διακυβέρνησης πραγματοποίησε οπτική προσέγγιση. Στις 10:00 π.μ. το αεροσκάφος συνετρίβη στο διάδρομο 03L».

Σύμφωνα με το σενάριο, «ο ένας κινητήρας και τμήμα της ουράς αποκολλάται από το αεροσκάφος. Το υπόλοιπο τμήμα της ατράκτου και των πτερυγίων περιστρέφεται και ολισθαίνει προς τα ανατολικά. Τελικώς ακινητοποιείται στα δεξιά του διαδρόμου στον συνδετήριο Α11.

Στις 10:01 ο Πύργος Ελέγχου Αεροδρομίου σημαίνει συναγερμό κινητοποιώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αερολιμένα. Στη συνέχεια ενημερώνεται το Κέντρο Ελέγχου Αερολιμένα και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης».

Βάσει του σεναρίου, «μετά από ένα λεπτό ένα μαύρο σύννεφο καπνού παρατηρείται να καλύπτει τα συντρίμμια. Η φωτιά προήλθε από τη ρήξη της δεξαμενής καυσίμων πάνω από τον δεύτερο κινητήρα. Το διαρρέον καύσιμο έπεσε πάνω στον καυτό κινητήρα και έγινε ανάφλεξη.

Δύο τσουλήθρες εκκένωσης ενεργοποιήθηκαν στην αριστερή πλευρά του αεροσκάφους και από εκεί βγαίνουν οι επιβάτες».

Σύμφωνα με το σενάριο, «30 επιβάτες τραυματίζονται θανάσιμα, 10 τραυματίζονται βαριά και 13 ελαφρά».

Σχετικά άρθρα