Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) δια την Ελλάδα σύναψε σχέσεις φιλίας με τον Σκωτικό Τύπο δια την Κύπρο

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) δια την Ελλάδα σύναψε σχέσεις φιλίας με τον Σκωτικό Τύπο δια την Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελευθεροτεκτονισμός, Εμμανουήλ Γερακιός, Κύπρος, Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ),

«Μία μεγάλη μέρα για τον Σκωτικό Τύπο», αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook την Τετάρτη 10/4 ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης του Σκωτικού Τύπου δια την Ελλάδα, Εμμανουήλ Γερακιός και συνεχίζει:

«Τα Ύπατα Συμβούλια Ελλάδας και Κύπρου συνήψαν φίλιες σχέσεις και αντάλλαξαν Μεγάλους Αντιπροσώπους.

»Δια να σφραγισθεί η ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των Μεγάλοι Αντιπρόσωποι ορίσθηκαν οι Ύπατοι Μεγάλοι Ταξιάρχες, Κραταιότατοι Αδ. Θ. Θεοδοσίου 33° και Ε. Γερακιός 33°.

»Το Ύπατο Συμβούλιο για την Κύπρο είναι η μόνη Αρχή για τον ΑΑΣΤ Κύπρο, αυστηρά σύμφωνα με τους όρους των Μεγάλων Συνταγμάτων του 1786, υπό τα οποία σχηματίστηκαν όλα τα κανονικά Ύπατα Συμβούλια σε όλο τον κόσμο.

»Η Επαρχία της Κύπρου εγκαινιάστηκε από το Ύπατο Συμβούλιο 33ου για την Αγγλία και την Ουαλία το 2002.

»Στις 9 Φεβρουαρίου 2006, το Ύπατο Συμβούλιο 33ου για την Αγγλία και την Ουαλία, ως το κυβερνών σώμα για τον ΑΑΣΤ στην Κύπρο, έδωσε μοναδική εξουσία και εγκαθίδρυσε το Υ.Σ. Συμβούλιο 33ου για την Κύπρο.

»Η έδρα του είναι στην οδό Ιερουσαλήμ στη Λεμεσό, έχει εργαστήρια και στη Δεκέλεια, τη Λευκωσία, την Πάφο και στο νησί της Ζακύνθου.

»Οι δύο Ύπατοι έχουν μακροχρόνιες φιλικές σχέσεις και αμοιβαία εκτίμηση.

»Στην φωτογραφία απεικονίζεται το Ύπατο δια την Κύπρο, και o YMT», καταλήγει η ανάρτηση.

Σκωτικός Τύπος

Ο Αρχαίος και Αποδεδεγμένος Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) του Ελευθεροτεκτονισμού, γνωστός απλά και ως Σκωτικός Τύπος, είναι μια ενιαία πνευματικά και εννοιολογικά σειρά 33 προοδευτικών βαθμών, οργανωμένων σε δύο διακριτές σειρές:

Τον Συμβολικό Τεκτονισμό (1°-3°) που συνήθως έχει διακριτή δομή και υπάγεται στη διοίκηση της Μεγάλης Στοάς.

Τον Φιλοσοφικό Τεκτονισμό (4°-33°), διοικούμενο από το Ύπατο Συμβούλιο (υπό την προεδρία του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχη), που συνιστά και «φύλακα» (δηλαδή τον πνευματικό καθοδηγητή και «προστάτη») του Τύπου.

Ο Φιλοσοφικός Τεκτονισμός είναι μία από τις δύο κύριες εξελίξεις του Συμβολικού Τεκτονισμού (1°-3°) που ένας Διδάσκαλος Τέκτων μπορεί να ακολουθήσει για εμβάθυνση στις αρχές και έννοιες του Ελευθεροτεκτονισμού.

Σχετικά άρθρα