Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τοπογράφοι του ΑΠΘ στην Αμφίπολη

Οι τοπογράφοι του ΑΠΘ στην Αμφίπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμφίπολη, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κώστας Τασούλας,

Το νέο επιστημονικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καλείται να διερευνήσει στην Αμφίπολη, αν οι προσδοκίες για ύπαρξη και άλλων τάφων στο εσωτερικό του λόφου είναι βάσιμες.

Σε εφαρμογή τίθεται η διερεύνηση του τύμβου Καστά της Αμφίπολης, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.

Ο Υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, επιβεβαίωσε ότι την Τετάρτη έγιναν οι πρώτες δοκιμές από το Τμήμα Τοπογράφων-Μηχανικών του Πολυτεχνείου της Θεσσαλονίκης.

Στόχος της ερευνητικής προσπάθειας είναι «η τρισδιάστατη απεικόνιση του τύμβου», ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι τάφοι στο εσωτερικό του.

«Το ενδιαφέρον τώρα είναι η συνεργασία μας με το εργαστήριο Φωτογραμμετρίας και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Τοπογράφων-Μηχανικών του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης. Θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε την τρισδιάσταση αποτύπωση του τύμβου. Το πρόγραμμα του Πολυτεχνείου θα αρχίσει να εφαρμόζεται. Χθες έγιναν οι πρώτες δοκιμές στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Τασούλας.

Σε ερώτηση για το πώς θα χαρακτήριζε το μνημείο, ο κ. Τασούλας απάντησε: «Θα το χαρακτήριζα απαράμιλλο».

Στο χώρο της ανασκαφής πρόκειται να συνεχιστεί και σήμερα η αποχωμάτωση του ορύγματος που αποκαλύφθηκε στον τρίτο θάλαμο του μνημείου.

Σχετικά άρθρα