Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Γαύδος, Κρήτη, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νότιο Κρητικό Πέλαγος (Λιβυκό), Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Πρόσφυγες,

Υπό τον τίτλο «Greece Alarmed by Rising Tides of Migrants», η Φωνή της Αμερικής (Voice of America) δημοσιεύει άρθρο της ανταποκρίτριάς της Ανθής Καρασσάβα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυξανόμενες ροές παράτυπης μετανάστευσης καθώς η κρίση στη Γάζα συνεχίζεται.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ανώτερους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μεταβούν στην Αίγυπτο την Κυριακή για να υπογράψουν ένα πακέτο βοήθειας ύψους λίγο πάνω από τα 8 δισ. δολάρια το οποίο προορίζεται να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτής της μετανάστευσης.

Η αύξηση της παράτυπης μετανάστευσης είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού εκείνων που εισέρχονται στην Ελλάδα κατά περισσότερο από 400% μόνο τον τελευταίο μήνα, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Οι Παλαιστίνιοι καταλαμβάνουν υψηλή θέση σε αυτές τις ροές με τους Αιγύπτιους να ακολουθούν με αυξανόμενη τάση.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αίγυπτος υπέστη τις μεγαλύτερες συνέπειες της κρίσης στη Γάζα», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης.

«Και καθώς η χώρα και η Οικονομία της ήταν ήδη επιβαρυμένη, η κρίση στη Γάζα και η εισροή Παλαιστινίων έχει επιδείνωσε την κατάσταση, οδηγώντας τους Αιγύπτιους σε μια τεράστια φυγή».

Από την αρχή του έτους, τα νοτιότερα νησιά της Ελλάδας, η Κρήτη και η Γαύδος, έχουν πληγεί περισσότερο με καθημερινές ροές Αιγυπτίων οι οποίοι αποβιβάζονται στις ακτές τους, αναζητώντας καταφύγιο στη Δύση μέσω της Λιβύης.

Ακολούθως, το δημοσίευμα αναφέρεται στο ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αίγυπτο, από κοινού με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για την οριστικοποίηση ενός πακέτου βοήθειας προς τη χώρα ύψους 8,06 δισ. δολαρίων, με στόχο, μεταξύ άλλων, την ανάσχεση της παράτυπης μετανάστευσης.

Η συμφωνία προβλέπει, μια πρώτη δόση ύψους 1 δισ. δολαρίων η οποία θα δοθεί άμεσα ως έκτακτη οικονομική βοήθεια. Τα υπόλοιπα ποσά, θα εξαρτηθούν από τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Ακολούθως, σημειώνεται ότι η Ελλάδα αποτελεί μια προτιμητέα πύλη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία από το 2015, όταν σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι αποβιβάστηκαν στα νησιά της, προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση. Χιλιάδες άλλοι έχουν βρει το θάνατο στη θάλασσα.

Η μεταναστευτική κρίση οδήγησε την Ελλάδα να υιοθετήσει μια ισχυρή προσέγγιση για να αποκρούσει τις παράνομες ροές, προκαλώντας, ωστόσο, κατηγορίες ότι προβαίνει σε επαναπροωθήσεις μεταναστών, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, ακόμη και προβαίνοντας σε βασανισμούς τους κατά την άφιξή τους.

Οι Αρχές έχουν γενικά διαψεύσει τις κατηγορίες, αλλά οι μετανάστες μιλούν όλο και περισσότερο.

Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις Έλληνες συνελήφθησαν για ξυλοδαρμό μετανάστη, τον οποίο τραυμάτισαν στο πρόσωπο και τα πλευρά, σύμφωνα με μαρτυρία μετανάστη, αναφέρεται στο δημοσίευμα με σχετική έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σχετικά άρθρα