Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αργεντινή, Βραζιλία, Ελευθεροτεκτονισμός, Εμμανουήλ Γερακιός, Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ),

Ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης του Σκωτικού Τύπου (ΑΑΣΤ) δια την Ελλάδα, Εμμανουήλ Γερακιός, με δύο αναρτήσεις στη σελίδα του στο Facebook ανακοίνωσε την επαναδιαβεβαίωση των σχέσεων του Ύπατου Συμβουλίου δια την Ελλάδα με το Ύπατο Συμβούλιο δια τη Αργεντινή και το Ύπατο Συμβούλιο δια τη Βραζιλία.

Ο κ. Γερακιός έγραψε:

«Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή, ανακοινώνουμε την επαναδιαβεβαίωση των σχέσεων μας με το Ύπατο Συμβούλιο δια την Αργεντινή.

»Η συνεργασία μας με το Ύπατο Συμβούλιο αποτελεί πάντα πηγή υπερηφάνειας και συνεργασίας, αντανακλώντας τις κοινές μας αξίες και την αδελφική μας συνεργασία.

»Σήμερα, λάβαμε μία συγκινητική επιστολή από τον Ύπατο δια την Αργεντινή, η οποία επιβεβαιώνει την απόλυτη συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη του στην πορεία του Υπάτου Συμβουλίου δια την Ελλάδα.

»Η επιστολή αυτή αποτελεί ένδειξη της βαθιάς μας σχέσης και της αμοιβαίας μας υποστήριξης στο παγκόσμιο σκηνικό της Τεκτονικής.

»Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι να ανακοινώσουμε ότι σύντομα θα έχουμε την τιμή να υποδεχθούμε τον Ύπατο δια την Αργεντινή στην χώρα μας, μαζί με άλλους Υπάτους από την Κεντρική και Νότιο Αμερική.

»Η επίσκεψη αυτή θα αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία για περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μας και ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, ενισχύοντας την παρουσία μας στην διεθνή κοινότητα.

»Η εμβάθυνση των σχέσεων με το Ύπατο Συμβούλιο δια την Αργεντινή, καθώς και με τα άλλα Συμβούλια της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για μια πιο ενωμένη, ισχυρή και δραστήρια διεθνή τεκτονική κοινότητα.

»Αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία την επικείμενη επίσκεψη και τις ευκαιρίες που θα φέρει για όλους μας, προσβλέποντας σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη και ακμάζουσα τεκτονική οικογένεια».

Για τη Βραζιλία έγραψε:

«Με απέραντη χαρά και βαθιά εκτίμηση, σας ανακοινώνουμε την επαναδιαβεβαίωση των σχέσεων μας με το Ύπατο Συμβούλιο της Βραζιλίας.

»Αυτό το γεγονός σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην ιστορία της συνεργασίας μας, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική και αμοιβαία επωφελή σχέση μεταξύ των Τεκτονικών Συμβουλίων των δύο χωρών.

»Η ενίσχυση των δεσμών μας με το Ύπατο Συμβούλιο της Βραζιλίας είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κοινή μας προσπάθεια για την προαγωγή των αξιών που υποστηρίζουμε και την εδραίωση της αρχής της αδελφικότητας και της αμοιβαίας στήριξης.

»Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την αφοσίωσή μας στις αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινής προόδου.

»Με αυτό το πνεύμα, ο Ύπατος της Βραζιλίας έχει επιβεβαιώσει την επιθυμία για εμβάθυνση των σχέσεων με το Ύπατο Συμβούλιο της Ελλάδας.

»Σε ανταπόδοση, και ως μέρος της αμοιβαίας μας εκτίμησης, ο Κραταιότατος Αδελφός Νικόλαος Κιλάκος, 33°, επιτ. ΥΜΤ, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Βραζιλία εκ μέρους του Ύπατου Συμβουλίου της Ελλάδας.

»Η δράση αυτή ενισχύει την παγκόσμια παρουσία και τη σημασία του Ύπατου Συμβουλίου της Ελλάδας στη διεθνή τεκτονική κοινότητα».

Μεγάλη Στοά και Ύπατο Συμβούλιο δεν είναι το ίδιο

Ο Αρχαίος και Αποδεδεγμένος Σκωτικός Τύπος του Ελευθεροτεκτονισμού, γνωστός απλά και ως Σκωτικός Τύπος, είναι μια ενιαία πνευματικά και εννοιολογικά σειρά 33 προοδευτικών βαθμών, οργανωμένων σε δύο διακριτές σειρές:

Τον Συμβολικό Τεκτονισμό (1°- 3°) που συνήθως έχει διακριτή δομή και υπάγεται στη διοίκηση της οικείας Μεγάλης Στοάς.

Τον Φιλοσοφικό Τεκτονισμό (4°- 33°), διοικούμενο από το Ύπατο Συμβούλιο (υπό την προεδρία του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχη), που συνιστά και «φύλακα» (δηλαδή τον πνευματικό καθοδηγητή και «προστάτη») του Τύπου.

Ο Φιλοσοφικός Τεκτονισμός είναι μία από τις δύο κύριες εξελίξεις του Συμβολικού Τεκτονισμού (1°- 3°) που ένας Διδάσκαλος Τέκτων μπορεί να ακολουθήσει για εμβάθυνση στις αρχές και έννοιες του Ελευθεροτεκτονισμού.

Η άλλη κύρια εξέλιξη είναι ο Τύπος της Υόρκης, που καθιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί στην Ελλάδα υπό την ονομασία Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος το 1868, αφού η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας με απόφαση του Μεγάλου Διδασκάλου παραχώρησε σχετική άδεια στις 16 Φεβρουαρίου 1867 στο μέχρι τότε Διευθυντήριο, που διοικούσε από το 1864 τον υφιστάμενο Ελληνικό Τεκτονισμό (με πρώτες καταγεγραμμένες στοές στις πόλεις Αθήνα, Πειραιά, Χαλκίδα, Πάτρα, Σύρο, Λαμία και Άργος).

Το Ύπατο Συμβούλιο του 33° του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος ιδρύθηκε και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το έτος 1872, υπό του Δημητρίου Ροδοκανάκη που ανυψώθηκε στον 33° βαθμό από το Ύπατο Συμβούλιο της Σκωτίας, με εξουσιοδότηση για την ίδρυση Υπάτου Συμβουλίου στην Ελλάδα.

Το 1936, η Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος μετονομάσθηκε σε Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, και εδρεύει μέχρι σήμερα στην Αθήνα, επί της οδού Αχαρνών 19 και Σουρμελή, ενώ ο Σκωτικός Τύπος ήταν ο μόνος ενεργός Τεκτονικός Τύπος στην Ελλάδα μέχρι και το 1980.

Το Ύπατο Συμβούλιο για την Ελλάδα δέχεται μέλη, τέκτονες διδασκάλους, από τις δύο κανονικές μεγάλες στοές, τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (ΜΣτΕ) και την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (ΕΜΣτΕ).

Που μπορείτε να βρείτε τον Σκωτικό Τύπο

Το ελληνικό Ύπατο Συμβούλιο υπό τον Εμ. Γερακιό αποτελεί το νόμιμο και κανονικό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις τεκτονικές παραδόσεις και δεκάδες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του Αρείου Πάγου.

Ως νόμιμο και κανονικό Ύπατο Συμβούλιο διατηρεί αγαστές σχέσεις τόσο με το μητρικό των ΗΠΑ όσο και με το γαλλικό, που είναι το δεύτερο στον κόσμο και το πρώτο στην Ευρώπη.

Η συμμαχία Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Ελλάδα, ο άξονας Ουάσιγκτον, Παρίσι, Αθήνα, είναι κι εδώ ισχυρός.

Το Ύπατο Συμβούλιο έχει την έδρα του στην οδό Σουρμελή 2 στην Αθήνα, ακριβώς δίπλα στο Μέγαρο της Μεγάλης Στοάς, γνωστό κι ως «Αχαρνών».

Το Ύπατο Συμβούλιο δέχεται μέλη από τις δύο κανονικές Μεγάλες Στοές της χώρας μας, τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας (ΜΣΤΕ) και την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδας (ΕΜΣΤΕ).

Για να «ακολουθήσει» κάποιος τον Σκωτικό Τύπο πρέπει να φέρει τους τρεις πρώτους βαθμούς του ελευθεροτεκτονισμού, που τους αποκτά μέσα από τη συμμετοχή σε κάποια από τις δύο κανονικές Μεγάλες Στοές.

Η σελίδα του Σκωτικού Τύπου στο Facebook είναι αυτή: srherald.gr

Σχετικά άρθρα