Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Έξοδος Δικαίου» των Μεσολογγιτών: Πάνδημο ΟΧΙ στην επιχειρούμενη κατάργηση του κεντρικού Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

«Έξοδος Δικαίου» των Μεσολογγιτών: Πάνδημο ΟΧΙ στην επιχειρούμενη κατάργηση του κεντρικού Πρωτοδικείου Μεσολογγίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιτωλοακαρνανία, Μεσολόγγι, Υπουργείο Δικαιοσύνης,

Δεύτερη Έξοδο πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του Μεσολογγίου, αυτή τη φορά όχι για την Ελευθερία, αλλά για την Δικαιοσύνη.

Σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μεσολογγίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων της περιοχής, διατρανωσαν το πάνδημο αίτημα Δικαίου να μην προχωρήσει το επιχειρούμενο από την κυβέρνηση κλείσιμο του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Παισσιος «στο Μεσολόγγι ιδρύθηκε το ένα από τα τρία πρώτα Πρωτοδικεία του νεοσύστατου ελληνικού κράτους».

Και τόνισε ότι «δεν διανοείται ότι υπάρχει ή θα υπάρξει ποτέ ελληνική κυβέρνηση που θα καταργήσει ένα ιστορικό Πρωτοδικείο σέ μία Ιερή Πόλη.

»Όχι γιατί αυτοί που θα το επιχειρούσαν δεν θα μπορούσαν να αντέξουν το ηθικό βάρος, αλλά διότι αυτοί που θα υποστούν τις συνέπειες δεν θα μπορούσαν να το ξεχάσουν και να το συγχωρήσουν ποτέ».

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος τόνισε ότι υπάρχει ομόφωνο «Όχι», ομόφωνο ψήφισμα των φορέων της περιοχής να μην καταργηθεί το κεντρικό Πρωτοδικείο Μεσολογγίου.

Η πρόεδρος των Δικαστικών υπαλλήλων Μεσολογγίου Ιωάννα Σταματοπούλου αναφέρθηκε στους λόγους που συνηγορούν στο να παραμείνει το κεντρικό Πρωτοδικείο στο Μεσολόγγι και να μην μεταφερθεί σε άλλη πόλη ή να καταργηθεί.

Επεσήμανε δε ότι “δεν μπορεί η κυβέρνηση να διατηρήσει Πρωτοδικεία σε άλλες πόλεις και να θέλει να βάλει λουκέτο στο Πρωτοδικείο στο Μεσολόγγι που είναι πρωτεύουσα Νομού.

Στην ημερίδα μίλησαν και μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Δικαστικών υπαλλήλων οι οποίοι αναφέρθηκαν στα διαφαινομενα σχέδια της κυβέρνησης για περαιτέρω συρρίκνωση στο χώρο της Δικαιοσύνης με κατάργηση και κλείσιμο Ειρηνοδικείων, Πρωτοδικείων και Εφετείων σέ όλη την χώρα.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας παραβρέθηκαν βουλευτές και πολιτευτές του Νόμου, πρώην υπουργοί, εκπρόσωποι φορέων και πάρα πολλοί κάτοικοι του Μεσολογγίου και της γύρω περιοχής.

Σχετικά άρθρα