Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καιρός: Ξεκινά η επέλαση της κακοκαιρίας «Emil» – Ποιες περιοχές θα «πνιγούν»

Καιρός: Ξεκινά η επέλαση της κακοκαιρίας «Emil» – Ποιες περιοχές θα «πνιγούν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός,

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού από σήμερα το απόγευμα της Πέμπτη 29/2, με ισχυρές καταιγίδες να αναμένεται να σαρώσουν τη χώρα μας.

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε σχετική του ανάρτηση, η νέα κακοκαιρία με το όνομα «Emil» θα σαρώσει τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά βορειοανατολικά.

«Το πέρασμα των καταιγίδων μπορεί να είναι σύντομο χρονικά, παρόλα αυτά θα εμφανίζει μεγάλη ένταση που σημαίνει κατά το πέρασμα αυτό είναι δυνατόν να εκδηλωθεί μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα ο οποίος να συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, χαλάζι αλλά και ισχυρή ηλεκτρική δραστηριότητα.

»Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν μέσα στην Παρασκευή να επηρεάζεται η Αττική αλλά και η Θεσσαλονίκη με έμφαση θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις αυτής, ενώ μέχρι το βράδυ της Παρασκευής αυτή η ζώνη καταιγίδων θα έχει φτάσει στο ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας, οπότε και θα μιλάμε για βελτίωση του καιρού δυτικότερα.

»Το Σάββατο το όλο αυτό σύστημα αν και θα έχει απομακρυνθεί θα αφήσει αστάθεια πίσω του με τον καιρό να εμφανίζεται πρόσκαιρα βελτιωμένος την Κυριακή» αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης.

Σήμερα Πέμπτη

Σήμερα αναμένονται βροχές και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα αγγίξουν τα 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Από τις πρώτες βραδινές ώρες όμως βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στο Ιόνιο, στην Ήπειρο στη Δυτικής Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο ενώ ιδιαίτερα στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν καταιγίδες και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 19, στη Θεσσαλία από 10 έως 20, στην Ήπειρο από 10 έως 22, στη Στερεά από 11 έως 20, στην Πελοπόννησο από 11 έως 23 στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 19, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 20, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 13 έως 19 και στην Κρήτη από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ.

Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες, ασθενείς βροχές κατά τόπους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 5 μποφόρ.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες, ασθενείς βροχές κατά τόπους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά άρθρα