Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πήγε στα Σκόπια σε οδοντίατρο και κατέληξε στην εντατική

Πήγε στα Σκόπια σε οδοντίατρο και κατέληξε στην εντατική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κοζάνη, Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, Οδοντιατρικός Σύλλογος Κοζάνης, Σκόπια,

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κατέληξε 14χρονη από την Κοζάνη η οποία έκανε εξαγωγή νεογιλών δοντιών στα Σκόπια.

Όπως γράφει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, η κοπέλα συνοδευόμενη από τους γονείς της πήγε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου σε οδοντιατρείο της γειτονικής χώρας. Μετά την οδοντιατρική παρέμβαση του εκεί οδοντιάτρου, η 14χρονη είχε ακατάσχετη αιμορραγία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή της.

Μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και αφού νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, «Γεώργιος Παπανικολάου», όπου και νοσηλεύτηκε μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της.

Ο αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Βασίλης Καραγιαννίδης, τόνισε πως υπάρχει σωρεία περιστατικών και καταγγελιών ασθενών που επισκέφθηκαν γειτονικές χώρες, προκειμένου να αναζητήσουν φθηνότερες ιατρικές υπηρεσίες. «Δεν αναφερθήκαμε στα περιστατικά, για να μη θεωρηθεί ότι βγήκαμε στην αντεπίθεση επειδή χάνουμε οικονομικά, ήρθε η ώρα όμως να μιλήσουμε με αφορμή το τελευταίο συμβάνη της συντοπίτισσάς μας», πρόσθεσε.

Μάλιστα ανέφερε συγκεκριμένα περιστατικά, όπου οι πολίτες κατέφυγαν στις γειτονικές βαλκανικές χώρες, αναζητώντας φθηνότερες ιατρικές υπηρεσίες.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, το φαινόμενο των Ελλήνων που «μεταναστεύουν σε Σκόπια και Βουλγαρία για να φτιάξουν τα δόντια τους, έχει γιγαντωθεί, κυρίως λόγο της οικονομικής κρίσης.
Οι τιμοκατάλογοι των βουλγαρικών και σκοπιανών οδοντιατρείων μοιράζονται στα σύνορα και πολλοί Έλληνες τα επισκέπτονται, εκμεταλλευόμενοι και τη δωρεάν μεταφορά. Άλλωστε οι τιμές των βαλκανικών οδοντιατρείων είναι ασύγκριτα φθηνότερες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας του Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), περισσότεροι από 600.000 Έλληνες περνούν σε μηνιαία βάση στις παραμεθόριες περιοχές γειτονικών χωρών για τις αγορές τους, αλλά και τις φθηνές οδοντιατρικές υπηρεσίες.

Σχετικά άρθρα