Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας – «Δεν θα ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών»

Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας – «Δεν θα ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Ακρίβεια, Αττική, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Εκτροχιασμός Τρένου, Τέμπη,

Χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές και μέλη πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας, με την υπόσχεση στα χείλη τους ότι «δεν θα ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών».

Οι διαδηλωτές που έχουν συρρεύσει μαζικά, κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα ζητώντας την απονομή δικαιοσύνης, αλλά και να δοθεί τέλος στις προσπάθειες συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και των πρωτοβάθμιων σωματείων στα Χαυτεία.

Στις μαζικότατες κινητοποιήσεις συμμετέχουν ακόμη φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γιατροί.

Κοινό αίτημα η απονομή δικαιοσύνης στη μνήμη των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, αλλά και η εναντίωση στην ακρίβεια – αισχροκέρδεια, στην υποβάθμιση του ΕΣΥ και στα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Στα Χαυτεία, καταγγέλθηκαν προληπτικές προσαγωγές φοιτητών, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η efsyn.gr, με μόνο εύρημα μία αντιασφυξιογόνα μάσκα.

Θα ακολουθήσουν πορείες προς τη Βουλή και πιθανότατα τα γραφεία της Hellenic Train, που ήδη φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί από το πρωί της Τετάρτης κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Κλαυθμώνος, της Πλατείας Ομονοίας (Πειραιώς, Πατησίων κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Λεωφόρους Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και σε Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Σχετικά άρθρα