Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρακτέρ: Σύσταση προς τους οδηγούς για αποφυγή μετακινήσεων στο κέντρο της Αθήνας

Τρακτέρ: Σύσταση προς τους οδηγούς για αποφυγή μετακινήσεων στο κέντρο της Αθήνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Αθήνα, Αττική, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Κινητοποιήσεις, Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις, Μπλόκα Αγροτών,

Σύσταση προς τους οδηγούς για αποφυγή μετακινήσεων στο κέντρο της Αθήνας απηύθυνε η ΕΛΑΣ, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται από την τροχαία, στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων στην πρωτεύουσα.

Σε δήλωσή του, ο προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.), Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου, ανέφερε ότι «λόγω των τροχονομικών μέτρων που λαμβάνουμε σήμερα, με έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, «όπως σας έχουμε ήδη ανακοινώσει, η κίνηση των αγροτών θα πραγματοποιηθεί μέσω της Λεωφόρου Κηφισού ώστε να εισέλθουν με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στη Λεωφόρο Αθηνών με προορισμό το Σύνταγμα».

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν κατά περίπτωση διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της κίνησης, πρόσθεσε ο κ. Αναγνώστου και κατέληξε:

«Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες σε περίπτωση ύπαρξης εξαιρετικού λόγου μετακίνησης μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη λήψη οδηγιών».

Φορητά συστήματα επιτήρησης

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, με τις υπ’ αριθμ. 7512/3/516-α΄ και 7512/3/517 από 20/02/2024 Αποφάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία φορητών συστημάτων επιτήρησης του Π.Δ. 75/2020, από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (κάμερες χειρός) και την Υποδιεύθυνση Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων/Δ.Α.Α. (κάμερες που εφαρμόζουν στο σώμα – body worn cameras), κατά την υλοποίηση από στελέχη των Υπηρεσιών τους, του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στο πλαίσιο δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης, στην περιοχή της Αθήνας που περικλείεται από τις Λεωφόρους/οδούς: Αχαρνών, Μάγιερ, Λιοσίων, Κων. Παλαιολόγου, Ακομινάτου, Καρόλου, Πλατεία Καραϊσκάκη, Δεληγιώργη, Π. Τσαλδάρη, Σοφοκλέους, Αθηνάς, Πλατεία Μοναστηρακίου, Μητροπόλεως, Καπνικαρέας, Αδριανού, Ναυάρχου Νικοδήμου, Σουρή, Λ. Βασ. Αμαλίας, Λ. Βασ. Όλγας, Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, Ηρώδου Αττικού, Κουμπάρη, Πλατεία Κολωνακίου, Σκουφά, Χαρ. Τρικούπη – Καλλιδρομίου – Σπ. Τρικούπη – Μετσόβου – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Ηπείρου – Αχαρνών, από την 15:00 ώρα της 20/02/2024 έως την 01:00 ώρα της 21/02/2024.

Σχετικά άρθρα