Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καθ’ οδόν το κομβόι των τρακτέρ – Την Τρίτη η εκκίνηση από το Κάστρο Βοιωτίας προς Αθήνα

Καθ’ οδόν το κομβόι των τρακτέρ – Την Τρίτη η εκκίνηση από το Κάστρο Βοιωτίας προς Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Αθήνα, Βοιωτία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Κινητοποιήσεις, Μπλόκα Αγροτών, Συλλαλητήρια, Τρακτέρ,

Στα διόδια της Τραγάνας στο 125 km της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας βρίσκεται αυτή την ώρα η κεφαλή από το κομβόι των τρακτέρ των αγροτών που κατευθύνονται προς το Κάστρο της Βοιωτίας.

Στα 72 τρακτέρ που έφυγαν από τη Λαμία προστέθηκαν άλλα 10 από την Αταλάντη και συνεχίζουν αυτή τη στιγμή για να ολοκληρώσουν το ταξίδι της πρώτης μέρας μέχρι το Κάστρο Βοιωτίας.

Μαζί τους αρκετά φορτηγά, πολλά από τα οποία είναι φορτωμένα με αγροτικά προϊόντα, όπως επίσης δεκάδες αγροτικά αυτοκίνητα.

Στο Κάστρο της Βοιωτίας όπου είναι και το μπλόκο των αγροτών, κατευθύνονται αλλά 6 τρακτέρ τα οποία είναι φορτωμένα σε φορτηγά αυτοκίνητα και ταξιδεύουν από τον Έβρο για την Αθήνα, ενώ παραμένει άγνωστο αν τα συγκεκριμένα τρακτέρ θα παραμείνουν στο Κάστρο για να συνεχίσουν την Τρίτη 20/2 ή θα προχωρήσουν προς την Αθήνα.

Στο Κάστρο της Βοιωτίας που το τρακτέρ αναμένεται να φτάσουν την επόμενη ώρα, οι συνάδελφοι τους αγρότες, έχουν ετοιμάσει υποδοχή, ενώ έχουν ρυθμίσει και διάφορα θέματα που έχουν σχέση με την διανυκτέρευση και διαμονή όλων όσων θα φτάσουν εκεί.

Αργά το βράδυ αναμένεται να γίνει μία σύσκεψη μεταξύ των αγροτών για να ρυθμίσουν λεπτομέρειες που αφορούν την αυριανή μέρα και την κάθοδο τους για την Αθήνα.

Κλειστή από τρακτέρ η εθνική οδός Ιωαννίνων -Κακκαβίας στον κόμβο Καλπακίου

Στο μεταξύ σε επαναλαμβανόμενους 3ωρους αποκλεισμούς στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Κακκαβιάς στο ύψος του κόμβου Καλπακίου, προχώρησαν σήμερα οι αγρότες ενόψει της αυριανής πανελλαδικής κινητοποίησης στην Αθήνα.

Οι αγρότες παρατάσσουν κάθετα τρακτέρ στην εθνική οδό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές για νταλίκες από και προς τον μεθοριακό σταθμό της Κακκαβίας, αλλά και προς Κόνιτσα.

Για αυτοκίνητα η Τροχαία πήρε μέτρα και για εκτροπή της κυκλοφορίας σε παρακαμπτήριους δρόμους.

Το πρωί, πολλές νταλίκες με προορισμό την Ελλάδα, σταμάτησαν στην αλβανική πλευρά των συνόρων, μέχρι να σταματήσει ο αποκλεισμός του δρόμου και πέρασαν τα σύνορα τις 13.00, που οι αγρότες άνοιξαν το δρόμο.

Αυτή την ώρα έχουν κλείσει με τρακτέρ και παρακαμπτήριους δρόμους, ενώ αναμένεται να ανοίξουν μετά τις 10.30 το βράδυ.

Οι αγρότες αποφάσισαν να κλείσουν την εθνική οδό στο ίδιο σημείο, στο Καλπάκι, από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Ο δρόμος θα ανοίξει για μία ώρα το μεσημέρι για να περάσουν τα σχολικά λεωφορεία.

Οι αγρότες της Θεσπρωτίας, που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στο 1ο χιλιόμετρο της Εγνατίας στο ρεύμα εισόδου για το λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας, συνεχίζουν τους 3ωρους αποκλεισμούς του δρόμου καθημερινά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές για νταλίκες που ταξιδεύουν για Ιταλία.

Τη Δευτέρα 19/2 θα κλείσουν από τις 20.00 έως τις 23.00.

Στην Αθήνα αγρότες και από τους 4 Νομούς της Ηπείρου, θα φτάσουν αύριο με αυτοκίνητα και λεωφορεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα