Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με το πόδι στο γκάζι των τρακτέρ οι αγρότες – Έρχονται Αθήνα παρά το «όχι» Χρυσοχοΐδη

Με το πόδι στο γκάζι των τρακτέρ οι αγρότες – Έρχονται Αθήνα παρά το «όχι» Χρυσοχοΐδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Αθήνα, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μπλόκα Αγροτών, Τρακτέρ, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Επί ποδός βρίσκονται οι αγρότες στα μπλόκα, καθώς ετοιμάζονται για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν στην Αθήνα την Τρίτη.

Παρά το «όχι» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην πρωτεύουσα.

Να σημειωθεί ότι η αρνητική απάντηση του υπουργού αφορά μόνο στην είσοδο τρακτέρ στην πόλη και όχι στην κάθοδο των αγροτών με πούλμαν ή αγροτικά αυτοκίνητα.

Οι αγρότες, πάντως σχεδιάζουν και συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων για το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι συμμετέχοντες αγρότες αποφάσισαν να φύγουν σχεδόν μαζικά με τρακτέρ προς την Αθήνα.

Σε ότι αφορά τις ημέρες μέχρι και την προσεχή Τρίτη, αποφασίστηκε την Κυριακή στις 10.00 να μεταβούν στα διόδια Μοσχοχωρίου, να ανοίξουν τις μπάρες και να περνάνε τα αυτοκίνητα ελεύθερα. Θα αποφασίσουν τότε για πόση ώρα θα γίνει αυτό.

Στο μεταξύ στην Αγιά Λάρισας οι δρόμοι πλημμύρισαν από αμέτρητα τρακτέρ.

Οι αγρότες στο τελωνείο της Νίκης τονίζουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι και την κάθοδό τους στην Αθήνα, με το κλείσιμο του τελωνείου για τα φορτηγά που θα μεταφέρουν τα εμπορεύματα.

Ουρές οχημάτων έχουν σχηματιστεί στην Εγνατία οδό, από τον κόμβο του Βασιλικού μέχρι την Ηγουμενίτσα, αφού οι αγρότες της Θεσπρωτίας, συνεχίζουν τον αποκλεισμό του λιμένα εξωτερικού, όπως κάθε βράδυ από τότε που ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις.

Σχετικά άρθρα