Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση εισαγγελέων για τις καταλήψεις ζητά η Κουτζαμάνη

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση εισαγγελέων για τις καταλήψεις ζητά η Κουτζαμάνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρειος Πάγος, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, Καταλήψεις, Μαθητικές Καταλήψεις, Σχολεία,

Την παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελικών αρχών για καταλήψεις σχολείων ζήτησε με εγκύκλιό της προς τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Με την σχετική εγκύκλιο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παραπέμπει τις εισαγγελικές αρχές σε παλαιότερη εγκύκλιο του 2011, την υπ΄ αριθμ. 4119/2011 εγκύκλιο του κ. Τέντε, ζητώντας την πιστή τήρηση των σχετικών οδηγιών για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την αποφυγή απώλειας διδακτικών ωρών για τους μαθητές.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εγκύκλιος του κ. Τέντε αναφερόταν σε ειδικές περιπτώσεις, κατά τις οποίες έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα καταστροφών στα σχολεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι εξωσχολικοί που τυχόν φέρουν ευθύνες θα πρέπει να παραπέμπονται στο αυτόφωρο, ενώ σε περιπτώσεις «εξεζητημένης εγκληματικής» συμπεριφοράς, θα πρέπει να εξετάζεται το ενδεχόμενο παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου από τους γονείς, ώστε να ασκηθεί εις βάρος τους ποινική δίωξη.

Τέτοια φαινόμενα καταστροφών μέχρι στιγμής στα υπό κατάληψη σχολεία ανά την επικράτεια δεν έχουν παρατηρηθεί.

Η εγκύκλιος του κ. Τέντε ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο της καταλήψεως των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από μερίδα μαθητών. Αυτοί, που κατά κανόνα αποτελούν οργανωμένες μειοψηφίες, ασφαλίζουν τις εισόδους τους σχολείου τους και παρεμποδίζουν την είσοδο τόσο των συμμαθητών τους όσο και του διδακτικού προσωπικού.

Ανάμεσα στους καταληψίες παρεισφρύουν τις νυκτερινές ώρες και άτομα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα τα οποία προβαίνουν σε καταστροφές των υποδομών του σχολείου ενώ οι αφαιρέσεις εκπαιδευτικού υλικού και κυρίως ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι σύνηθες φαινόμενο.

Οι καταληψίες πολλές φορές έχουν την ηθική στήριξη και ενηλίκων ενώ επιδιώκουν  την προβολή τους μέσω των τηλεοπτικών σταθμών τα οποία πάντοτε τους παρέχουν τη δυνατότητα αυτή».

Σχετικά άρθρα