Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυτές είναι οι τιμές στα «πράσινα» τιμολόγια για τον Φεβρουάριο

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυτές είναι οι τιμές στα «πράσινα» τιμολόγια για τον Φεβρουάριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηλεκτρισμός,

Σε μειώσεις προχώρησαν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας στο πράσινο τιμολόγιο κατά τον μήνα Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα τιμολόγια που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων οι προμηθευτές έριξαν έως και 16% έναντι του Ιανουαρίου τις τελικές τιμές (συμπεριλαμβανομένων, όπου διατίθενται, και των εκπτώσεων συνέπειας).

Η ΡΑΕ ανήρτησε στην ιστοσελίδα της τον κατάλογο των εταιρειών και υπάρχει δυνατότητα στον καταναλωτή να ρίξει τελική τιμή ακόμη και κάτω από τα 12 λεπτά.

Όπως προκύπτει από τον σχετικό κατάλογο πλέον υπάρχει στην αγορά μια χαμηλή τιμή 0,11 λεπτά η οποία όμως αφορά μόνο στις πρώτες 100 κιλοβατώρες της κατανάλωσης.

Από εκεί και πάνω, η χρέωση ανεβαίνει στα 0,1465 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Πρόκειται για την τιμολογιακή πρόταση που κάνει για τον Φεβρουάριο η Elpedison.

Στο πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ η χρέωση για το ημερήσιο τιμολόγιο διαμορφώθηκε στα 12,8 λεπτά για τις καταναλώσεις μέχρι τις 500 κιλοβατώρες και στα 13,76 λεπτά για τις μεγαλύτερες καταναλώσεις ενώ για την νύχτα η χρέωση ανέρχεται στα 10,32 λεπτά.

Το κίτρινο τιμολόγιό της ΔΕΗ βγήκε με τελική τιμή στα 12,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα ενώ για το κομμάτι της κατανάλωσης που ξεπερνά τις 500 κιλοβατώρες, το κόστος φτάνει στα 16,8 λεπτά.

Όσο για το νυχτερινό τιμολόγιο, η χρέωση πέφτει στα 10,3 λεπτά.

H NRG βγαίνει στο πράσινο τιμολόγιο με τελική τιμή στα 0,1245 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Κάτω από το φράγμα των 12 λεπτών πέφτει για τον Φεβρουάριο με το πράσινο τιμολόγιό της η ΕΛΙΝΟΙΛ με την τελική τιμή να διαμορφώνεται στα 0,11798 ευρώ.

Κάτω από τα 13 λεπτά, εντοπίζονται επίσης, η Φυσικό Αέριο και η Volton.

Κλιμακωτές χρεώσεις στο πράσινο τιμολόγιο

Για τον Φεβρουάριο, πάροχοι, όπως η ΔΕΗ και η Elpedison διαμορφώνουν τις τελικές τιμές προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με το μέγεθος της κατανάλωσης.

Η ΔΕΗ στο πράσινο τιμολόγιο της Γ1/Γ1Ν δίνει τελική τιμή ρεύματος για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες μηνιαίως 0,128 ευρώ ανά κιλοβατώρα και για τις επόμενες 500 κιλοβατώρες τον μήνα 0,1376 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η Elpedison για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες μηνιαίως ανακοίνωσε τελική τιμή τα 0,11 ευρώ ανά κιλοβατώρα και για το σκέλος της κατανάλωσης από την 101η και πάνω κιλοβατώρα η τελική τιμή προμήθειας ρεύματος ανεβαίνει στα 0,1465 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Πηγή: ienergeia.gr

Σχετικά άρθρα