Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καιρός: «Φωτοβολίδα» κρύου και χιονιού

Καιρός: «Φωτοβολίδα» κρύου και χιονιού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Χιόνι, Χιόνια,

Ο καιρός αλλάζει πρόσωπο προς το τέλος του μήνα, με τους μετεωρολόγους να βλέπουν χιόνια ακόμη και στα χαμηλά στην Αττική.

Ο παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, σημειώνει σε ανάρτησή του πως η πιθανότητα για αξιόλογες μπόρες χιονιού στην Αττική την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη 29-30/1, παραμένει και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πολύ μεγάλη.

Παράλληλα αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιοχές: Τον Διόνυσο, τη Νέα Πεντέλη, τον Βαρνάβα, τα Βίλια, το Κρυονέρι, την Άνοιξη, τις Αφίδνες, τη Δροσιά, το Καπανδρίτι, τη Σταμάτα, τους Θρακομακεδόνες, την Ανθούσα, το Πολυδένδρι, την Εκάλη, τη Φυλή, τη Νέα Ερυθραία, την Οινόη, αλλά και την Κηφισιά, τα Μελίσσια, την Πεύκη, τα Βριλήσσια, το Γραμματικό, την Αγία Παρασκευή, τη Λυκόβρυση και το Μαρούσι.

Η ανάρτησή του έχει ως εξής:

«Φίλες και φίλοι, καλή σας ημέρα. Πολλά τα μηνύματά σας για διαφορετικούς λόγους:

»Από τους φίλους στην Αττική για την πιθανότητα χιονιού την ερχόμενη Δευτέρα – Τρίτη, και από τους Θεσσαλονικείς για τη σημαντική ενίσχυση των βοριάδων όπως ανέφερα στο χθεσινοβραδινό δελτίο καιρού της ΕΡΤ3.

»Όσον αφορά στην πρώτη περίπτωση, ναι η πιθανότητα για αξιόλογες μπόρες χιονιού στην Αττική την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη 29-30/1, παραμένει και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πολύ μεγάλη, κυρίως για τις παρακάτω περιοχές αλλά και κοντά και γύρω από:

»Τον Διόνυσο, τη Νέα Πεντέλη, τον Βαρνάβα, τα Βίλια, το Κρυονέρι, την Άνοιξη, τις Αφίδνες, τη Δροσιά, το Καπανδρίτι, τη Σταμάτα, τους Θρακομακεδόνες, την Ανθούσα, το Πολυδένδρι, την Εκάλη, τη Φυλή, τη Νέα Ερυθραία, την Οινόη, αλλά και την Κηφισιά, τα Μελίσσια, την Πεύκη, τα Βριλήσσια, το Γραμματικό, την Αγία Παρασκευή, τη Λυκόβρυση και το Μαρούσι.

»Όσο για την πόλη της Θεσσαλονίκης και τις γύρω περιοχές: Μεγάλη προσοχή στους πολύ ισχυρούς έως και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες που κατά διαστήματα με ολιγόωρες παύσεις θα επικρατήσουν στην περιοχή από σήμερα (Πέμπτη) το μεσημέρι μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής. Δεν παρκάρουμε, αλλά και προσέχουμε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα!!!

»Τέλος, διαφαίνονται επιτέλους και για την Κρήτη μας απο βδομάδα αξιόλογες βροχοπτώσεις και στα ορεινά χιονοπτώσεις».

Πτώση θα σημειώσει και πάλι το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος με τους βοριάδες να κυριαρχούν.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο καιρός στη συνέχεια αλλάζει, με «φωτοβολίδα» κρύου και χιονιού θα κλείσει ο μήνας με τα χιόνια να αφορούν περιοχές της ανατολικής χώρας ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Τα χιόνια θα κατέβουν χαμηλά και στον νομό Αττικής, τονίζει επίσης ο κ. Μαρουσάκης στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον μετεωρολόγο του Open μετά το νέο πέρασμα του χειμώνα με χιονόνερο στις πιο παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές που βρίσκονται ανατολικά της Πίνδου, θα ακολουθήσουν ημέρες με υψηλότερες θερμοκρασίες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «μετά τη χειμωνιάτικη φωτοβολίδα μέχρι την Τετάρτη θα οδηγηθούμε σε αλκυονίδες ημέρες τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου».

Σχετικά άρθρα