Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπ. Μεταφορών: Το καλοκαίρι αρχίζουν τα δρομολόγια υδροπλάνων Πάτρα-Κέρκυρα-Παξοί

Υπ. Μεταφορών: Το καλοκαίρι αρχίζουν τα δρομολόγια υδροπλάνων Πάτρα-Κέρκυρα-Παξοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχαΐα, Ιόνιο Πέλαγος, Κέρκυρα, Παξοί, Πάτρα, Υδροπλάνα, Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χριστίνα Αλεξοπούλου,

Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εκκινήσει δρομολόγια υδροπλάνων στη Δυτική Ελλάδα, δήλωσε η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, σημειώνοντας ότι πλήρως ενεργή θα είναι η γραμμή Πάτρα – Κέρκυρα – Παξοί, δεδομένου ότι τα υδατοδρόμια αυτά είναι αδειοδοτημένα.

Η κ. Αλεξοπούλου επέβαινε στην πρώτη δοκιμαστική πτήση, με υδροπλάνο της Hellenic Seaplanes, από το υδάτινο πεδίο του Λαυρίου, μαζί με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Παππά και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Σε δηλώσεις της, η κ. Αλεξοπούλου σημείωσε ότι «Μέχρι το καλοκαίρι, θα έχουν εκκινήσει δρομολόγια στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα πλήρως ενεργή θα είναι η γραμμή Πάτρα – Κέρκυρα – Παξοί, δεδομένου ότι τα υδατοδρόμια αυτά είναι αδειοδοτημένα».

«Ταυτόχρονα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα συμβάλλει καθοριστικά, ώστε να δημιουργηθεί στη χώρα ένα πλήρες, σύγχρονο δίκτυο υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων, με αναπτυξιακή προοπτική και πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία.

»Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ενισχύει σημαντικά τον τουρισμό στη νησιωτική χώρα, παρέχοντας ασφαλείς μεταφορές» πρόσθεσε η ίδια.

Σχετικά άρθρα