Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλούν οι Ισλαμιστές: Τουρκική κορβέτα πλέει δίπλα στις ακτές μας

Προκαλούν οι Ισλαμιστές: Τουρκική κορβέτα πλέει δίπλα στις ακτές μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Νίκος Δένδιας, Πολεμικό Ναυτικό, Τουρκία, Τουρκική Κορβέτα,

Το ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας, σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος και την τρομοκρατία, απομονωμένο στην ανατολική Μεσόγειο από τη συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου και Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, στριμωγμένο από τη διεθνή κοινή γνώμη που έχει εμπεδώσει πλέον τις σχέσεις Άγκυρας με τους τζιχαντιστές, προσπαθεί να εξάγει τα αδιέξοδά του στο Αιγαίο προκαλώντας πολεμικά την Ελλάδα.

Από τις 3 τα ξημερώματα η τουρκική κορβέτα Büyükada έχει εισέλθει στις θάλασσές μας και αναζητά να προκαλέσει θερμό επεισόδιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η τουρκική κορβέτα «Büyükada», προερχόμενη από τον Kόλπο Ξηρού, εισήλθε τα ξημερώματα σε ελληνικά χωρικά ύδατα στα Στενά του Καφηρέα, μεταξύ της Εύβοιας και της Άνδρου.

Στη συνέχεια κινούμενη με Νότια και Νοτιοδυτική πορεία διήλθε από το στενό μεταξύ Κέας και Κύθνου, πλέοντας πολύ κοντά στις ελληνικές ακτές. Αυτή την ώρα το τουρκικό πολεμικό πλοίο, που έχει παραβιάσει τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης, πλέει ανοιχτά της Σερίφου.

Στις 9 το πρωί είχε συμππληρώσει ήδη έξι ώρες πλου εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, σε όλη τη διάρκεια του πλου του.

Ο Δένδιας, το ξίφος και η κλάδος ελαίας

Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα ο νέος υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα εκτός από κλάδο ελαίας, διατηρεί και ξίφος.

Με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο κ. Δένδιας, τόνισε ότι αναλαμβάνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε μία εξαιρετικά κρίσιμη και ευαίσθητη συγκυρία.

«Είναι πασιφανές ότι το περιβάλλον ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή μας είναι περισσότερο εύθραυστο παρά ποτέ, ότι οι κίνδυνοι είναι πολλοί και πολλές φορές απρόβλεπτοι.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία η Ελλάς επιδιώκει να παραμείνει όαση σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και να συνεχίσει να προασπίζεται τις πολιτισμικές μας αξίες και τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Στέλνουμε συνεπώς μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι στο ένα της χέρι η Ελλάς κρατά κλάδο ελαίας και ότι όχι απλώς επιθυμεί, αλλά και επιζητά την ειρηνική συνύπαρξη με κάθε λαό, ιδίως τους λαούς της περιοχής μας.

Ταυτόχρονα όμως αποστέλλουμε μήνυμα ότι η Ελλάς εκτός από κλάδο ελαίας, διατηρεί και ξίφος. Ξίφος δικαίου, αλλά ξίφος. Με ομοψυχία και εθνική ενότητα δεν θα επιστρέψουμε σε οιονδήποτε να επιβουλευθεί την εδαφική μας ακεραιότητα ή να προσβάλει τον ελληνισμό και τις διαχρονικές του αξίες», επεσήμανε ο νέος υπουργός Άμυνας.

Σχετικά άρθρα