Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tιμολόγια ρεύματος: Η κίνηση της Φυσικό Αέριο στο κίτρινο τιμολόγιο με τη χαμηλότερη σταθερή τιμή

Tιμολόγια ρεύματος: Η κίνηση της Φυσικό Αέριο στο κίτρινο τιμολόγιο με τη χαμηλότερη σταθερή τιμή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΕΗ, ΔΕΠΑ - Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηλεκτρισμός, Φυσικό Αέριο,

Νέα δεδομένα δημιουργεί στα τιμολόγια ρεύματος η ανακοίνωση για τις τιμές με το «κίτρινο» της Φυσικό Αέριο Ελλάδος.

Όσο πλησιάζει ο Φεβρουάριος νέα προϊόντα μπαίνουν στην αγορά ειδικά στο κίτρινο τιμολόγιο, ενώ ανάλογες κινήσεις αναμένονται και στο πράσινο τιμολόγιο.

Η Φυσικό Αέριο Ελλάδος, θυγατρική της ΕΠΑ Εμπορίας, ανακοίνωσε το προϊόν «ΡΕΥΜΑ MAXI HOME FIXED» το οποίο αν και ανήκει στην κατηγορία των κίτρινων τιμολογίων ρεύματος, δηλαδή με τιμή η οποία μπορεί να μεταβληθεί εξαιτίας του μηχανισμού αναπροσαρμογής, εντούτοις έχει χαρακτηριστικά σταθερού ή μπλε τιμολογίου.

Πιο συγκεκριμένα για το προϊόν αυτό η τιμή της κιλοβατώρας είναι στα 0,123 ευρώ – η χαμηλότερη στην κατηγορία των κίτρινων τιμολογίων, δίπλα σε αυτό της ΔΕΗ που είναι στα 0,124 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Μία εκ των διαφορών που έχει το συγκεκριμένο τιμολόγιο της Φυσικό Αέριο Ελλάδος έναντι των ανταγωνιστών της στην κατηγορία των κίτρινων τιμολογίων είναι πως παρέχει τη συγκεκριμένη τιμή, τα 0,123 ευρώ/kWh για οκτώ μήνες κι ας είναι κίτρινο.

Δεν το κατηγοριοποίησε ως μπλε, καθώς η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων επισημαίνει με το τελευταίο χρώμα εκείνα με 12μηνη διάρκεια.

Η άλλη διαφορά είναι πως η πάγια χρέωση ανέρχεται στα 9 ευρώ ανά μήνα, έναντι των άλλων κίτρινων που κινείται στα επίπεδα των 5 ευρώ.

Η τιμή θα είναι κλειδωμένη για οκτώ μήνες.

Να σημειωθεί είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών και πελατών των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκονται στην κατηγορία των πράσινων τιμολογίων ρεύματος.

Και για αυτά τα προϊόντα οι τιμές θα μεταβάλονται με βάση μηχανισμό αναπροσαρμογής ωστόσο, για τους πρώτους έξι μήνες, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο η βασική τιμή πάνω στην οποία χτίζεται η τελική τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής θα μείνει αμετάβλητη.

Πηγή: iEnergeia.gr

Σχετικά άρθρα