Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καιρός: Χιόνια στα βόρεια προάστια από την Παρασκευή 12/1

Καιρός: Χιόνια στα βόρεια προάστια από την Παρασκευή 12/1
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Καιρός, Χιόνι, Χιόνια,

Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή 12/1 στην Ελλάδα με χιόνια, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, με τα φαινόμενα να επιμένουν και το Σάββατο 13/1.

Χαρακτηριστικό της νέας κακοκαιρίας είναι οι χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής χώρας (από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα), τα οποία θα ξεκινήσουν από το βράδυ της Παρασκευής έως τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του meteo, από την Παρασκευή αναμένονται χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, βαθμιαία στα ημιορεινά και από αργά το απόγευμα σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική), Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Το Σάββατο οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε περιοχές της ανατολικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας (Μαγνησία), της Κεντρικής Στερεάς (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και αργότερα Βοιωτία), καθώς επίσης στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Οι χιονοπτώσεις στη Μαγνησία και πιθανόν στην Κεντρική Στερεά κατά τόπους θα είναι πυκνές.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Η Αττική θα δει ξανά λευκή μέρα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, από το απόγευμα της Παρασκευής και μετά περιμένουμε χιονοπτώσεις σε Κιθαιρωνά, Υμηττό, Πάρνηθα, Πεντέλη, από τα 700 μέτρα και υψηλότερα και προς το βράδυ εξασθενημένα φαινόμενα σε Βαρνάβα, Διόνυσο, Βίλια, Πεντέλη.

Δείτε σε «ζωντανό» χάρτη τα χιόνια:

Δείτε σε «ζωντανό» χάρτη τις βροχές:

Σχετικά άρθρα