Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισχυρό μπουρίνι σάρωσε την Αττική – Βροχές και τη Δευτέρα 8/1

Ισχυρό μπουρίνι σάρωσε την Αττική – Βροχές και τη Δευτέρα 8/1
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Καιρός, Καταιγίδα, Καταιγίδες,

Δυνατό μπουρίνι έπληξε την Αθήνα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 7/1 προκαλώντας πολλά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας.

Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ υπήρξαν πολλές πτώσεις δέντρων, μεταξύ των οποίων και πολλά που έπεσαν πάνω σε καλώδια, δημιουργώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Συγκεκριμένα, οι θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν αρκετές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, ενώ προκάλεσε πολλές ζημιές και προβλήματα σε αρκετά σημεία του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού.

Στην πλατεία Σιαδήμα της Φιλοθέης έπεσαν φυσικά δέντρα, αλλά και το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ ένα από τα δέντρα έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

«Έχουμε 337 κλήσεις πανελλαδικά»

Ο Γιάννης Αρτοποίος μίλησε στην ΕΡΤ για τις καταστροφές που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία, προειδοποιώντας ότι το καιρικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και ο κόσμος θα πρέπει να αποφεύγει να περνάει κοντά από δέντρα.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, δήλωσε ότι «από αυτή της μικρής διάρκειας βροχόπτωση και τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα που είχαμε, όσον αφορά τις ριπές του ανέμου, η Αττική φαίνεται ότι έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα με σύνολο 115 κλήσεις μέχρι τις 06.30 το πρωί», ενώ τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στα βόρεια προάστια.

«Έχουμε 115 κλήσεις, 95 κοπές δέντρων μέχρι στιγμής και 20 αφαιρέσεις αντικειμένων, που σημαίνει ότι σε σύνολο 337 κλήσεων πανελλαδικά έχουμε πανελλαδικά 337 περιστατικά» ανέφερε.

Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού η επιδείνωση που παρουσιάζει ο καιρός θα συνεχιστεί έως το βράδυ της Κυριακής 7/1 με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτίων διευθύνσεων ανέμους.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή (07/01/2024)

α) Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο) και τη νότια Πελοπόννησο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β) Από νωρίς το πρωί, ισχυρές κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

γ) Θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη και έως τις μεσημβρινές ώρες 8 με 9 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο και κατά τόπους στο Αιγαίο.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για την Δευτέρα

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά καθώς της Ηπείρου, της κεντρικής Στερεάς, της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Πέφτει η θερμοκρασία την Τρίτη

Στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη και σε όλο το Αιγαίο και την Εύβοια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που γρήγορα στα δυτικά θα σταματήσουν, ενώ από το απόγευμα στα ανατολικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τοπικά στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και σταδιακά στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση της τάξης των 3 με 5 βαθμών κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ τον καιρό:

Σχετικά άρθρα