Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα – Έκτακτο Δελτίο – Δείτε LIVE χάρτη

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα – Έκτακτο Δελτίο – Δείτε LIVE χάρτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, Καιρός, Καταιγίδα, Καταιγίδες,

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 14/12/2023/12.00 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα:

Οι βροχές και οι καταιγίδες, που ήδη εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα συνεχιστούν.

Παράλληλα επικρατούν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στη βορειοανατολική χώρα και κυρίως στο βόρειο Αιγαίο.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Η πτώση της θερμοκρασίας, που είναι ήδη αισθητή σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, θα γίνει και στα κεντρικά τμήματα της χώρας και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική χώρα (κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στη Χαλκιδική) έως και το απόγευμα.

Μετά το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Β. Χιονοπτώσεις, που κατά τόπους θα είναι πυκνές, θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής και τη Βόρειας Ελλάδος, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (περίπου από 200μ).

Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Γ. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν:

α) Σήμερα Σάββατο (16-12-2023) αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο και σταδιακά σε όλο το Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

β) Tην Κυριακή (17-12-2023) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στα 8 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο και μέχρι τη νύχτα στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

Δ. Παγετός θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα που τοπικά την Κυριακή στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρός.

Χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο

Τοπικά έντονα φαινόμενα έχουν εκδηλωθεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 16/12, κυρίως σε περιοχές της ανατολικής και βόρειας χώρας.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / ΕΑΑ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο της ημέρας, με τις χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα να σημειώνονται και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ την Κυριακή 17/12 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα και προοδευτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Ειδικότερα, το Σάββατο 16/12 κακοκαιρία θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις θα εντοπίζονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής Ελλάδας και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια.

Πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, οι οποίες θα επηρεάσουν πεδινές περιοχές στα βορειότερα τμήματα των περιοχών αυτών καθώς και πεδινά τμήματα του Έβρου.

Τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση της τάξης των 8-10 βαθμών σε ολόκληρη τη χώρα.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες βροχοπτώσεις/χιονοπτώσεις κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες του Σαββάτου 16/12 και η εκτιμώμενη κατάσταση του οδικού δικτύου τις πρώτες απογευματινές ώρες σύμφωνα με την υπηρεσία μας ROADS.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή 17/12 η κακοκαιρία αρχικά θα περιοριστεί στα ανατολικά και νότια τμήματα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα στην Κρήτη.

Στα ορεινά και ημιορεινά των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών θα εκδηλωθούν παροδικές χιονοπτώσεις.

Προοδευτικά ωστόσο ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα παρουσιάσει βελτίωση και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και θα πνέουν με εντάσεις 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Δείτε σε χάρτη «ζωντανά» τον καιρό:

Σχετικά άρθρα