Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελευθεροτεκτονισμός: Η Ελλάδα εντάσσεται στην οικογένεια των Υπάτων Συμβουλίων της Κεντρικής Αμερικής

Ελευθεροτεκτονισμός: Η Ελλάδα εντάσσεται στην οικογένεια των Υπάτων Συμβουλίων της Κεντρικής Αμερικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελευθεροτεκτονισμός, Εμμανουήλ Γερακιός, Λατινική Αμερική, Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ),

Σε μια εποχή όπου οι διεθνείς σχέσεις και η αδελφική αλληλεγγύη κερδίζουν νέο έδαφος, η Ελλάδα αποτελεί πλέον μέρος και της σημαντικής διεθνούς κοινότητας των Υπάτων Συμβουλίων της Κεντρικής Αμερικής, αναφέρει σε ανάρτησή του, στην ιστοσελίδα του, το Ύπατο Συμβούλιο του ΑΑΣΤ δια την Ελλάδα.

Η συμφωνία αυτή, συνεχίζει η ανακοίνωση, επισημοποιήθηκε σε μία λαμπρή τελετή στην Αθήνα, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, θέτοντας ένα νέο ορόσημο στην ιστορία των διαπολιτισμικών και φιλοσοφικών συνεργασιών.

Σύναψη Συμφωνίας

Ακόμα πέντε Ύπατα Συμβούλια της Κεντρικής Αμερικής, με προεξέχον το Ύπατο δια την Γουατεμάλα με τον Ύπατο RAFAEL ARAGON GUEVARA 33º, συμμετείχαν στην εκδήλωση, όπου υπέγραψαν σύμφωνο φιλίας και ανταλλαγής Μεγάλων Αντιπροσώπων με το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα.

Αυτή η συμφωνία συμβολίζει την επιθυμία και εκπεφρασμένη βούληση για αμοιβαία κατανόηση και συνεργασία μεταξύ των Υπάτων Συμβουλίων.

Οι Ύπατοι της Λατινικής Αμερικής και στη μέση ο Ύπατος δια την Ελλάδα Εμμανουήλ Γερακιός.

Η Τελετή:

Η τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές Ξενοδοχείο Marriott, με 217 εκλεκτούς προσκεκλημένους ενώ είχε τιμητική παρουσία το Ύπατο Συμβούλιο δια την Βουλγαρία με τον Ύπατο Stoyan Stankov 33°.

Το Ύπατο της Βουλγαρίας έχει ομοίως υπογράψει σχέσεις φιλίας με την Κεντρική Αμερική.

Σχέσεις με Κεντρική Αμερική:

Συνολικά, οκτώ Ύπατα Συμβούλια από την Κεντρική Αμερική διατηρούν τώρα φιλικές σχέσεις με το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα, αναδεικνύοντας έτσι την παρουσία και τη σημασία της Ελλάδας στον Τεκτονικό χάρτη.

Ατμόσφαιρα και Μελλοντικές Εξελίξεις

Η ατμόσφαιρα της εκδήλωσης χαρακτηρίστηκε από απόλυτα φιλικό πνεύμα και δεσμούς αδελφικής αγάπης, ενώνοντας τις διάφορες αντιπροσωπείες σε μια κοινή προσπάθεια για πνευματική εξέλιξη και αμοιβαίο σεβασμό.

Με την Ελλάδα να προγραμματίζει επίσκεψη στην Κεντρική Αμερική την ερχόμενη άνοιξη, ανοίγονται νέοι δρόμοι για διάλογο, κατανόηση και διαπολιτισμική ανταλλαγή.

Συμπέρασμα:

Η πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στο Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα και τα Ύπατα Συμβούλια της Κεντρικής Αμερικής αντανακλά μια επιδίωξη για οικοδόμηση γεφυρών πέρα από γεωγραφικά και πολιτιστικά όρια.

Σε αυτή την εποχή διεθνούς αβεβαιότητας, τέτοιες κινήσεις υπογραμμίζουν τη σημασία της συνεργασίας, της αλληλοκατανόησης και της ανάπτυξης αδελφικών σχέσεων οι οποίες είναι πολύτιμες και στις σχέσεις των εθνών μας.

Πηγή: srheraldgr.com

Μεγάλη Στοά και Ύπατο Συμβούλιο δεν είναι το ίδιο

Ο Αρχαίος και Αποδεδεγμένος Σκωτικός Τύπος του Ελευθεροτεκτονισμού, γνωστός απλά και ως Σκωτικός Τύπος, είναι μια ενιαία πνευματικά και εννοιολογικά σειρά 33 προοδευτικών βαθμών, οργανωμένων σε δύο διακριτές σειρές:

Τον Συμβολικό Τεκτονισμό (1°- 3°) που συνήθως έχει διακριτή δομή και υπάγεται στη διοίκηση της οικείας Μεγάλης Στοάς.

Τον Φιλοσοφικό Τεκτονισμό (4°- 33°), διοικούμενο από το Ύπατο Συμβούλιο (υπό την προεδρία του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχη), που συνιστά και «φύλακα» (δηλαδή τον πνευματικό καθοδηγητή και «προστάτη») του Τύπου.

Ο Φιλοσοφικός Τεκτονισμός είναι μία από τις δύο κύριες εξελίξεις του Συμβολικού Τεκτονισμού (1°- 3°) που ένας Διδάσκαλος Τέκτων μπορεί να ακολουθήσει για εμβάθυνση στις αρχές και έννοιες του Ελευθεροτεκτονισμού.

Η άλλη κύρια εξέλιξη είναι ο Τύπος της Υόρκης, που καθιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί στην Ελλάδα υπό την ονομασία Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος το 1868, αφού η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας με απόφαση του Μεγάλου Διδασκάλου παραχώρησε σχετική άδεια στις 16 Φεβρουαρίου 1867 στο μέχρι τότε Διευθυντήριο, που διοικούσε από το 1864 τον υφιστάμενο Ελληνικό Τεκτονισμό (με πρώτες καταγεγραμμένες στοές στις πόλεις Αθήνα, Πειραιά, Χαλκίδα, Πάτρα, Σύρο, Λαμία και Άργος).

Το Ύπατο Συμβούλιο του 33° του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος ιδρύθηκε και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το έτος 1872, υπό του Δημητρίου Ροδοκανάκη που ανυψώθηκε στον 33° βαθμό από το Ύπατο Συμβούλιο της Σκωτίας, με εξουσιοδότηση για την ίδρυση Υπάτου Συμβουλίου στην Ελλάδα.

Το 1936, η Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος μετονομάσθηκε σε Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, και εδρεύει μέχρι σήμερα στην Αθήνα, επί της οδού Αχαρνών 19 και Σουρμελή, ενώ ο Σκωτικός Τύπος ήταν ο μόνος ενεργός Τεκτονικός Τύπος στην Ελλάδα μέχρι και το 1980.

Το Ύπατο Συμβούλιο για την Ελλάδα δέχεται μέλη, τέκτονες διδασκάλους, από τις δύο κανονικές μεγάλες στοές, τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (ΜΣτΕ) και την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (ΕΜΣτΕ).

Που μπορείτε να βρείτε τον Σκωτικό Τύπο

Το ελληνικό Ύπατο Συμβούλιο υπό τον Εμ. Γερακιό αποτελεί το νόμιμο και κανονικό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις τεκτονικές παραδόσεις και δεκάδες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του Αρείου Πάγου.

Εμμανουήλ Γερακιός

Ως νόμιμο και κανονικό Ύπατο Συμβούλιο διατηρεί αγαστές σχέσεις τόσο με το μητρικό των ΗΠΑ όσο και με το γαλλικό, που είναι το δεύτερο στον κόσμο και το πρώτο στην Ευρώπη.

Η συμμαχία Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Ελλάδα, ο άξονας Ουάσιγκτον, Παρίσι, Αθήνα, είναι κι εδώ ισχυρός.

Το Ύπατο Συμβούλιο έχει την έδρα του στην οδό Σουρμελή 2 στην Αθήνα, ακριβώς δίπλα στο Μέγαρο της Μεγάλης Στοάς, γνωστό κι ως «Αχαρνών» και τα μέλη του συνεδριάζουν στο κτίριο που βρίσκεται απέναντι από τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας, στη διεύθυνση Αβέρωφ 30 και Αχαρνών.

Το Ύπατο Συμβούλιο δέχεται μέλη από τις δύο κανονικές Μεγάλες Στοές της χώρας μας, τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας (ΜΣΤΕ) και την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδας (ΕΜΣΤΕ).

Για να «ακολουθήσει» κάποιος τον Σκωτικό Τύπο πρέπει να φέρει τους τρεις πρώτους βαθμούς του ελευθεροτεκτονισμού, που τους αποκτά μέσα από τη συμμετοχή σε κάποια από τις δύο κανονικές Μεγάλες Στοές.

Η σελίδα του Σκωτικού Τύπου στο Facebook είναι αυτή: srherald.gr

Σχετικά άρθρα