Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελεύθεροι επαγγελματίες – Ξεσηκωμός κατά κυβέρνησης – «Αγνοεί την πραγματικότητα, μας δίνει τη χαριστική βολή»

Ελεύθεροι επαγγελματίες – Ξεσηκωμός κατά κυβέρνησης – «Αγνοεί την πραγματικότητα, μας δίνει τη χαριστική βολή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Δικηγόροι, Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Φορολογία,

Ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης στέκονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι προγραμματίζουν κινητοποιήσεις την προσεχή Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής των Ελευθέρων Επαγγελματιών, Επιστημόνων, Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων τόνισαν κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου με αφορμή νέα φορολογικά μέτρα ότι «οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Οι ίδιοι υπογραμμίζουν δε ότι «στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα και υιοθετείται η πρακτική “καλύτερα λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους”».

Επιπλέον καλούν σε συγκέντρωση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών την Τετάρτη, στις 11 το πρωί και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

«Τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνηση μας αφανίζουν δεν μπορούμε να φορολογούμαστε για εισόδημα που δεν έχουμε αποκτήσει ούτε να θεωρείται ότι κάθε χρόνο θα έχουμε κέρδος ή τα ίδια έσοδα.

»Η κυβέρνηση ξεχνά τις οφειλές που έχουμε από φόρους ασφαλιστικές εισφορές και δάνεια.

»Είμαστε διαφορετική κατηγορία από τους μισθωτούς και πρέπει δε μπορεί να μας ταυτίζει με αυτούς.

»Από τα έσοδά μας δεν εκπίπτει το σύνολο των εξόδων που καταβάλουμε είτε ως είτε ως επαγγελματίες είτε ως οικογενειάρχες όπως για παράδειγμα η διατροφή προς τρίτους» τονίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και προσθέτουν:

«Δυστυχώς η κυβέρνηση μας μας εξέπληξε αρνητικά αντί να εισάγει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα με βάση τις οικονομικές μας δυνατότητες αντί να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή με σύγχρονες τεχνικές, προωθεί οριζόντια ισοπεδωτικά και άδικα μέτρα φορολόγησης.

»Μέτρα που τελικά θα οδηγήσουν στον αφανισμό του μικρομεσαίου επαγγελματία και θα ενισχύουν τη φοροδιαφυγή.

»Δεν μπορεί να προστατεύονται τα μεγάλα εισοδήματα και να χτυπιούνται τα μικρομεσαία».

Καταλήγοντας, ζητούν άμεση απόσυρση των μέτρων, στήριξη ελεύθερων επαγγελματιών και δίκαιο φορολογικό σύστημα με βάση το οποίο «ο καθένας θα προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του».

Σχετικά άρθρα