Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμφίπολη: “Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο τάφος”

Αμφίπολη: “Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο τάφος”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμφίπολη, Αρχαία Αμφίπολη, Αρχαιολογία, Βίντεο, Καρυάτιδες, Κώστας Τασούλας, Μακεδονία, Τύμβος Καστά, Υπουργείο Πολιτισμού,

«Πίσω από το μωσαϊκό στην Αμφίπολη διαπιστώθηκε τεχνητό όρυγμα και αποκαλύφθηκε δεύτερο μαρμάρινο θυρόφυλλο πεσμένο μέσα στο όρυγμα διαστάσεων δύο μέτρων σε ύψος και ενός μέτρου σε πλάτος και βάρους ενάμιση τόνου» τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας.

Τόνισε ότι η ανασκαφή γίνεται στο χώρο πίσω από το μωσαϊκό, ενώ απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον ένοικο του τάφου σημειώνοντας ότι πολλές φορές η πραγματικότητα συντρίβει τις εικασίες, ενώ επανέλαβε ότι όταν έρθει η ώρα θα μιλήσει ο τάφος.

«Η ανασκαφή μιλάει με πιο εντυπωσιακό τρόπο απ’ ότι οι εικασίες μας. Δεν ανακαλύψαμε μόνο ένα σημαντικό μνημείο, αλλά παράλληλα ανακαλύψαμε και την αρχαιολογία που είναι μια συναρπαστική επιστήμη και κάνει καταπληκτική δουλειά σε όλη την χώρα. Το καλύτερο σενάριο το έχουμε δει και είναι αυτό που ξεδιπλώνεται καθημερινά από τον Αύγουστο, μπροστά στα μάτια μας. Όλα τα ευρήματα αποκαλύπτουν ένα μοναδικό θέαμα” τόνισε ο υπουργός.

Ο υπουργός Πολιτισμού φυσικά υπογράμμισε ότι είναι εμφανές ότι υπήρξαν «επισκέψεις» στον τάφο, αλλά υπήρξαν και ζημιές ενώ τέλος για όσους σχετίζουν την Αμφίπολη με τις εκλογές, ο κ. Τασούλας σημείωσε: “Αυτοί υποτιμούν βαθύτατα τον ελληνικό λαό. Είναι σαν αυτό που λένε κάποιοι «κοροϊδεύατε τον ελληνικό λαό επί 40 χρόνια», όσοι το λένε θα πρέπει να κατανοήσουν ότι αυτή η φράση είναι ιδιαίτερα υποτιμητική για τον ελληνικό λαό”.

Σχετικά άρθρα