Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελληνικό: “Tο μεγάλο ξεπούλημα”

Ελληνικό: “Tο μεγάλο ξεπούλημα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγιος Κοσμάς, Αεροδρόμιο Ελληνικού, Αστέρας Βουλιαγμένης, Ελληνικό, ΤΑΙΠΕΔ, ΤΕΕ - Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας,

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) παρουσίασε μελέτη στην οποία κάνει λόγο για ξεπούλημα του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Σύμφωνα με την μελέτη του ΤΕΕ, η επενδυτική αξία του ακινήτου των 6.200 στρεμμάτων υπολογίζεται σε 2,95 δισεκατομμύρια ευρώ, πολύ μεγαλύτερη του τιμήματος των 915 εκατομμυρίων ευρώ που αποδέχθηκε το ΤΑΙΠΕΔ στη συμφωνία με τη Lamda Development, το οποίο προβλέπεται μάλιστα να καταβληθεί σε βάθος δεκαετίας.

Η τιμή πώλησης ανά τετραγωνικό φτάνει στα 492 ευρώ και όχι στα 150, την οποία αποδέχτηκε το ΤΑΙΠΕΔ, τιμή που αντιστοιχεί στο Βραχάτι Κορινθίας.

Παράλληλα, μόνο για την παράκτια ζώνη των 955 στρεμμάτων του Αγίου Κοσμά, το τίμημα έπρεπε να φθάσει στο 1,5 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει το Τεχνικό Επιμελητήριο, με βάση τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στην πώληση του παραπλήσιου ακινήτου στον “Αστέρα Βουλιαγμένης”.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η παρέμβαση του ΤΕΕ γίνεται σε καθοριστική στιγμή, καθώς μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται η απόφαση του ΣΤ’ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ελέγχει τη νομιμότητα της προωθούμενης σύμβασης.

Σχετικά άρθρα