Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγγενείς πλημμυροπαθών μπροστά στη Βουλή: «Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας»

Συγγενείς πλημμυροπαθών μπροστά στη Βουλή: «Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Διαμαρτυρία, Θεσσαλία, Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία, Πλατεία Συντάγματος, Πλημμύρες, Πλημμυροπαθείς, Τρίκαλα,

Συγγενείς πλημμυροπαθών συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, όπως είχαν ανακοινώσει από την Παρασκευή. Οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό που γράφει «Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχουν κυκλοφορήσει οι συγγενείς των ανθρώπων που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ντάνιελ» πρέπει «εδώ και τώρα» να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα «και με όλα τα διαθέσιμα μέσα να απεγκλωβιστούν και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο οι συγγενείς, οι φίλοι μας, οι δικοί μας άνθρωποι».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι: «το δράμα που ζούμε αυτές τις μέρες είναι ένα δράμα επαναλαμβανόμενο πότε με τον ΙΑΝΟ, πότε με τις πυρκαγιές, πότε με το σεισμό στη Λάρισα».

Οι ίδιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις ζωές τους και των δικών τους ανθρώπων «απέναντι σε κυβερνήσεις, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές που θεωρούν κόστος τα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας μας».

Η ανακοίνωση των συγγενών των πλημμυροπαθών

«Όλοι εμείς που υπογράφουμε το κείμενο, καταγόμαστε από τη Θεσσαλία και μένουμε στην Αθήνα, που είμαστε συγγενείς εγκλωβισμένων από τις περιοχές της Θεσσαλίας, που έχουμε υποστεί σοβαρές καταστροφές στις περιουσίες μας, που όλες αυτές τις μέρες ζούμε την αγωνία για τους δικούς μας ανθρώπους, υψώνουμε κραυγή διαμαρτυρίας. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

»Αυτές τις μέρες ζούμε το δράμα των δικών μας ανθρώπων, φίλων και συγγενών που παραμένουν εγκλωβισμένοι για μέρες χωρίς πόσιμο νερό και τροφή, χωρίς ρεύμα και χωρίς τα αναγκαία φάρμακα για όσους νοσούν.

»Ζουν κυριολεκτικά και προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στα λασπόνερα.

»Το δράμα που ζούμε αυτές τις μέρες είναι ένα δράμα επαναλαμβανόμενο πότε με τον ΙΑΝΟ, πότε με τις πυρκαγιές, πότε με το σεισμό στη Λάρισα.

»Οι ζωές οι δικές μας και των δικών μας ανθρώπων μετράνε! Θα τις υπερασπιστούμε απέναντι σε Κυβερνήσεις, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές που θεωρούν κόστος τα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας μας.

»Εδώ και τώρα είναι ανάγκη να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και με όλα τα διαθέσιμα μέσα να απεγκλωβιστούν και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο οι συγγενείς, οι φίλοι μας, οι δικοί μας άνθρωποι.

»Ιδιαίτερη φροντίδα για τα παιδιά, τους γερόντους μας και όσους νοσούν. Να εξασφαλιστεί η στέγασή τους για όσο διάστημα χρειαστεί.

»Να κόψουν το λαιμό τους και να αποζημιώσουν άμεσα στο 100% όλους τους πληγέντες για το σύνολο των καταστροφών».

Σχετικά άρθρα