Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λάρισα: Η «αυλή» Μητσοτάκη ανέπτυξε ΜΑΤ απέναντι στους πλημμυροπαθείς που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν

Λάρισα: Η «αυλή» Μητσοτάκη ανέπτυξε ΜΑΤ απέναντι στους πλημμυροπαθείς που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Βίντεο, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Θεσσαλία, Λάρισα, ΜΑΤ (Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης), Πλημμύρες, Πλημμυροπαθείς,

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για ακόμα μια φορά δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, με τον κρατικό μηχανισμό να παρατάσσει ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις απέναντι στους πλημμυροπαθείς.

Στην Λάρισα πολίτες, με αφορμή και την επίσκεψη Μητσοτάκη, πραγματοποίησαν την Παρασκευή (8/9) συγκέντρωση έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διαμαρτυρόμενοι για τις τραγικές καταστάσεις που βιώνουν μετά την φονική θεομηνία.

Μάλιστα τα ΜΑΤ εμπόδισαν τους συγκεντρωμένους συνδικαλιστές και εκπροσώπους μαζικούς φορέων να δουν τον περιφερειάρχη, σύμφωνα με το 902.gr, ενώ απαγορέψαν την είσοδο στο κτίριο της Περιφέρειας και στον περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και αναπληρωματικό μέλος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ζήση Γκαραλιάκο.

«Βούλιαξε η Λάρισα μέσα στη βροχή και φέρανε τα ΜΑΤ για καταστολή» και «αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» φώναξαν οι διαδηλωτές καταγγέλλοντας την προκλητική στάση του κρατικού μηχανισμού.

«Το επιλεκτικά ανίκανο κράτος αποδείχθηκε σήμερα το πρωί απόλυτα ικανό να “προστατέψει” το κτίριο της Περιφέρειας και ποιους ακόμα άραγε;

»Αυτούς που ευθύνονται για όλη αυτή την κατάσταση που συμβαίνει σε όλη την Θεσσαλία και στην πόλη μας.

»Και από ποιους τους “προστάτευσαν”;

»Από τους μαζικούς φορείς της πόλης, από τους εκλεγμένους συνδικαλιστές που εδώ και 3 μέρες με αυταπάρνηση δίνουν μάχη να σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται.

»Τα σπίτια δηλαδή των συναδέλφων μας και του λαού της πόλης τονίζει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

«Σήμερα η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και άλλοι μαζικοί φορείς της πόλης, είχαν προγραμματισμένη κινητοποίηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με αφορμή και την επίσκεψη Μητσοτάκη, για να “ελέγξει” τι συμβαίνει ακριβώς στην Θεσσαλία.

»Το επιλεκτικά ανίκανο κράτος αποδείχθηκε σήμερα το πρωί απόλυτα ικανό να “προστατέψει” το κτίριο της Περιφέρειας και ποιους ακόμα άραγε;

»Αυτούς που ευθύνονται για όλη αυτή την κατάσταση που συμβαίνει σε όλη την Θεσσαλία και στην πόλη μας.

»Και από ποιους τους “προστάτευσαν”; Από τους μαζικούς φορείς της πόλης, από τους εκλεγμένους συνδικαλιστές που εδώ και 3 μέρες με αυταπάρνηση δίνουν μάχη να σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται.

»Τα σπίτια δηλαδή των συναδέλφων μας και του λαού της πόλης.

»Είναι ντροπή όλα αυτά που συμβαίνουν και πρέπει άμεσα να λογοδοτήσουν όλοι οι υπεύθυνοι (Κυβέρνηση – Περιφερειακή και Δημοτική αρχή).

»Απαιτούμε άμεσα:

»Να περιοριστούν στο ελάχιστο όλες οι δραστηριότητες του Δήμου και της Περιφέρειας και οι εργαζόμενοι τους καθώς και ο μηχανολογικός εξοπλισμός να τεθούν στην υπηρεσία για να σωθεί ο λαός της πόλης μας.

»Άμεσα να μεταφερθούν σε ασφαλή μέρη όλοι οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών, με την εξασφάλιση τροφής, υγειονομικής περίθαλψης, τη χορήγηση κλινοσκεπασμάτων και ό,τι άλλο χρειάζονται, μέχρι να αντληθούν τα νερά από τις κατοικίες τους.

»Να υπάρξει άμεση μέριμνα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης, σε περιοχές που εντοπίζονται προβλήματα».

Σχετικά άρθρα