Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πλημμύρισε η Λάρισα – Σπάνε αναχώματα του Πηνειού – Συνεχείς εκκενώσεις

Πλημμύρισε η Λάρισα – Σπάνε αναχώματα του Πηνειού – Συνεχείς εκκενώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Θεσσαλία, Λάρισα, Πηνειός Ποταμός, Πλημμύρες, Πλημμυροπαθείς,

Δραματικές είναι οι στιγμές στο Δήμο Λαρισαίων, καθώς απανωτά είναι τα μηνύματα του 112 και του δήμου για εκκενώσεις.

Το σπάσιμο αναχώματος στον Πηνειό οδήγησε τον Δήμο Τεμπών στην απόφαση να κλείσει τη διέλευση από τη γέφυρα Παραποτάμου, στον επαρχιακό δρόμο Μακρυχωρίου – Γόννων, ανέφερε το larissanet.gr.

Την ίδια στιγμή η ΕΡΤ μετέδωσε ότι η γέφυρα του Πηνειού έχει πλημμυρίσει και κλείνει λόγω στατικότητας.

Κατά την ίδια πηγή η γέφυρα αυτή βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μετά το Κουτσόχερο, στην εθνική οδό Λάρισας – Ιωαννίνων, καθώς η στάθμη του Πηνειού έχει ανέβει τόσο που έχει περάσει τη γέφυρα και τα νερά ρέουν ορμητικά.

Λίγο νωρίτερα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για εκκένωση των χωριών Βρυότοπος και Αμπελώνας.

Οι κάτοικοι καλούνται να εκκενώσουν προς Τύρναβο λόγω σπασίματος αναχώματος Πηνειού.

Νωρίτερα, ο Δήμος Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση εκκένωσης ακόμα τριών χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι.

Ο Πηνειός φουσκώνει απειλητικά και η πόλη της Λάρισας βρίσκεται σε επιφυλακή.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, όλες οι παραπήνειες συνοικίες της Λάρισας έχουν πλημμυρίσει, ο Άγιος Θωμάς, ο Άγιος Χαράλαμπος, ο Ιπποκράτης, η Νέα Σμύρνη.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς τον περιφερειακό δρόμο στα Τρίκαλα, εντός της Λάρισας, από τη δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει σπάσει αγωγός με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει γεμίσει νερά, το ποτάμι είναι από την απέναντι πλευρά, έχει μεν υπεχειλίσει ακόμη όμως δεν έχουν βγει τα νερά.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εξελίσσονται στην περιοχή λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την Θεσσαλία, θα πραγματοποιηθεί εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι.

Κατά την ίδια πηγή, το νερό του Πηνειού πλησιάζει στο ύψος της γέφυρας Αλκαζάρ όπως αναφέρει το τοπικό Μέσο, πλέον τα νερά έχουν καλύψει τα πάντα στην εσωτερική κοίτη, ενώ το ύψος τους πλησιάζει στη γέφυρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως έχει απαγορευτεί η διέλευση των πολιτών από την πεζογέφυρα Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, καθώς έχουν τοποθετηθεί κορδέλες.

Συνάμα, σακιά με άμμο βρίσκονται στο ύψος των διαδρόμων που οδηγούν στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού, η οποία διαπερνά την πόλη.

Λίγο νωρίτερα, οι αρχές καλούσαν να παραμείνουν σε επιφυλακή όσοι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ποτάμι, καθώς η στάθμη του ποταμού είναι αυτή την ώρα στα 9 μέτρα και ανεβαίνει, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σχετικά άρθρα