Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λίμνη ο κάμπος της Καρδίτσας – «Υποβρύχια πόλη» ο Παλαμάς

Λίμνη ο κάμπος της Καρδίτσας – «Υποβρύχια πόλη» ο Παλαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Θεσσαλία, Καιρός, Καρδίτσα, Τρίκαλα,

«Μέχρι στιγμής σε όλη την επικράτεια έχουν πραγματοποιηθεί 820 διασώσεις και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

»Η άντληση υδάτων πραγματοποιείται μόνο στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό και μέχρι στιγμής ενέργειες έχουν γίνει σε περισσότερες από 1600 περιπτώσεις», τόνισε, στην τελευταία ενημέρωση, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, εν μέσω της κακοκαιρίας «Ντάνιελ».

«Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβέστες, Στρατός, Αστυνομικοί, Λιμενικοί, επιχειρούν με αυταπάρνηση εφαρμόζοντας το σχέδιο με την κωδική ονομασία “Δάρδανος 2” στο πλαίσιο του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη “Ξενοκράτης” για την αντιμετώπιση της σπάνιας για τα Ελληνικά δεδομένα αυτής κατάστασης.

»Κλιμάκια με ερπυσρτιοφόρα, βάρκες, Χάμερ και μηχανήματα έργου του Στρατού με πεζοπόρα τμήματα ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ και ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ, δυσκολεύονται να επιχειρήσουν γιατί η στάθμη των νερών σε αρκετά σημεία υπερβαίνει τα 2 μέτρα».

Επιπλέον επισήμανε ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από την Τρίτη 5/9 στις 07.00 το πρωί έως τώρα έχει λάβει 4.870 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων, διασώσεις κι απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία και προσέθεσε ότι η άντληση υδάτων πραγματοποιείται μόνο στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό και μέχρι στιγμής ενέργειες έχουν γίνει σε περισσότερες από 1600 περιπτώσεις.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

Αρκετά χωριά του κάμπου της Καρδίτσας είναι κάτω από το νερό λόγω της κακοκαιρίας «Ντάνιελ», ενώ τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 6/9.

Σε πολλά χωριά στο δήμο Παλαμά οι άνθρωποι βρίσκονται πάνω σε στέγες ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια.

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην πόλη των Τρικάλων, καθώς ο Ληθαίος ποταμός έχει υπερχειλίσει σε διάφορα σημεία, με αποτέλεσμα ολόκληρες γειτονιές να έχουν μετατραπεί σε λιμνοθάλασσα.

Κατοικίες, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από το νερό του ποταμού, ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση απευθύνοντας έκκληση για άμεση βοήθεια και συνδρομή από την πολιτεία.

Σε δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος του δήμου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας, τονίζει πως ο δήμος Τρικκαίων έχει ρίξει όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών της καταστροφικής κακοκαιρίας «Ντάνιελ», ενώ ο δήμος, προσθέτει, θα ανακοινώσει χώρους στους οποίους μπορούν να φιλοξενηθούν πολίτες που έχουν ανάγκη.

«Τα νερά ξεπερνούν το 1,5 μέτρο. Έχουν ξεχειλίσει τα ποτάμια περιμετρικά και μας έχουν πνίξει.

»Είμαστε αβοήθητοι, μόνοι μας χωρίς να νοιάζεται κανείς», είπε, συμπληρώνοντας πως μόνο τις τελευταίες ώρες κινητοποιήθηκε η ΕΜΑΚ, ωστόσο δύσκολα μπορεί πλέον να φτάσει στην περιοχή.

«Μόνο με βάρκες», τόνισε ο δήμαρχος Παλαμάς Καρδίτσας.

«Πάρα πολλοί άνθρωποι κινδυνεύουν.

»Είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και άλλοι είναι στις ταράτσες.

»Είναι τραγικό αυτό που ζούμε», δήλωσε, σημειώνοντας πως η βροχή που έπεσε δεν έχει προηγούμενο.

Σχετικά άρθρα