Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έβρος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – «Ήχησε» το 112 για το Σουφλί

Έβρος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – «Ήχησε» το 112 για το Σουφλί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Έβρος, Μακεδονία, Πυρκαγιά, Σουφλί, Φωτιά,

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Έβρο για 13η νύχτα. Το βράδυ της Πέμπτης 30/8 εστάλη μήνυμα από το 112 για το Σουφλί καλώντας τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η κατάσταση στον Έβρο είναι δραματική, καθώς η τεράστια πυρκαγιά που κατακαίει για 12 ημέρες το δάσος της Δαδιάς, εξακολουθεί να εξαπλώνεται προς το χωριό Γιαννούλη, όπου οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια.

Ανησυχία επικρατεί και για το χωριό Σιδηρώ, ενώ και οι δύο περιοχές έχουν εκκενωθεί νωρίτερα με μηνύματα από το 112.

Μόλις έπεσε το σκοτάδι και σταμάτησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα, οι άνεμοι ενισχύθηκαν με αποτέλεσμα η φωτιά να περάσει από κάποια κομβικά σημεία και να φτάσει στο Πεδίο Βολής τη Γιαννούλης με κατεύθυνση προς τα σπίτια του χωριού.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί προς Σουφλί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πύρινες φλόγες φαίνονται από την πόλη του Σουφλίου, ήδη πριν να σκοτεινιάσει, όπως μεταδίδει το evros-news.gr.

Όσον αφορά στο Σιδηρώ, όπου επίσης στάλθηκε μήνυμα για εκκένωση, ορισμένοι νεαροί κάτοικοι παραμένουν εκεί και παρακολουθούν την πορεία της φωτιάς, δημιουργώντας παράλληλα αντιπυρικές ζώνες.

Το έργο τους είναι πολύ δύσκολο παρά την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και από Ισπανούς πυροσβέστες, καθώς η φωτιά έχει πολύ μεγάλη δυναμική που δεν μπορεί κανένα εναέριο μέσο, ούτε οι επίγειες δυνάμεις να την ανακόψουν.

Σχετικά άρθρα