Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι πανίβλακες δεξιοί δεισιδαίμονες «ψέκες» φοβούνται τις νέες ταυτότητες – Διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας σαν να αφορούν κανέναν οι πιο βλάκες του έθνους

Οι πανίβλακες δεξιοί δεισιδαίμονες «ψέκες» φοβούνται τις νέες ταυτότητες – Διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας σαν να αφορούν κανέναν οι πιο βλάκες του έθνους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομική Ταυτότητα, Εκκλησία της Ελλάδος, Θεωρίες Συνωμοσίας, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Η συζήτηση για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες έχει ανάψει για τα καλά… με τις θεωρίες συνωμοσίας περί τσιπ παρακολούθησης και «δαιμονικού» χαράγματος να έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μεταξύ των δεξιών «ψεκασμένων».

Καθημερινά, μάλιστα, παρατηρούνται ατελείωτες ουρές έξω από αστυνομικά τμήματα ανά την ελληνική επικράτεια, από όλους όσοι επιθυμούν να βγάλουν νέα ταυτότητα παλαιού τύπου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, οι θεωρίες συνωμοσίας οργιάζουν στα social media, με ορισμένους χρήστες, μάλιστα, να εξιστορούν με ιδιαίτερη παραστατικότητα πως θα εκδίδονται οι ψηφιακές ταυτότητες από Σεπτέμβρη.

«Υπάρχει το σκοτεινό δωμάτιο στο ΑΤ του Σατανά.

»Μπαίνεις μέσα σου κάνει χάραγμα στην ίριδα.

»Χάραγμα στο μέτωπο και σκάνερ στην παλάμη.

»Χάραγμα στην παλάμη και στο μέτωπο η ταυτότητα που θα παραλάβεις» περιγράφει κάποιος, με πολύ γλαφυρό τρόπο.

Συλλαλητήρια κατά των νέων ταυτοτήτων

Ο παπα-Μανώλης ο οποίος βρίσκεται σε αργία από τον Μάρτιο για τα κηρύγματα του κατά της μάσκας ήταν ένας από τους κεντρικούς ομιλητές στο συλλαλητήριο «ποτ πουρί» του Ρεθύμνου που καταπιανόταν από τις ταυτότητες και τα εμβόλια μέχρι τις φωτιές και τους Τούρκους.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης που έβαλε φρένο στις ψεκασμένες θεωρίες και ζήτησε από τους πιστούς να εμπιστευτούν την Εκκλησία και να μην παρασύρονται από παραεκκλησιαστικά κέντρα.

Αλλά και ο Μοναχός Φώτιος προειδοποιεί πως οι κάτοχοι των νέων ταυτοτήτων θα οδηγηθούν στην αιώνια κόλαση αλλά ταυτόχρονα διαθέτει όπως βλέπουμε κανάλι στο YouTube, λογαριασμό στο FACEBOOK και GMAIL.

Θέμα συζήτησης και στη Βουλή

Η αλήθεια πάντως είναι οι ψηφιακές ταυτότητες θα γίνουν θέμα συζήτησης και στη Βουλή με τον Κυριάκο Βελόπουλο μάλιστα να έχει θέσει ήδη μια σειρά ερωτημάτων όπως για παράδειγμα:

Με ποιον διαγωνισμό έγινε η διαδικασία της ανάθεσης στον εργολάβο της κατασκευής των νέων ταυτοτήτων;

Πόσα χρήματα θα κοστίσει το όλο έργο;

Ποια προσωπικά δεδομένα θα εμπεριέχονται στις ταυτότητες;

Το μικροτσίπ ποια ειδικά χαρακτηριστικά θα φέρει και σε τι θα χρησιμεύει;

Να σημειωθεί ότι οι νέες ταυτότητες θα παρουσιαστούν στο κοινό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Σχετικά άρθρα