Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπάραξε μελισσοκόμος στον Έβρο αντικρίζοντας τα καμένα μελίσσια του – «Ψυχούλες μου όμορφες, ο πιο σκληρός θάνατος σας βρήκε»

Σπάραξε μελισσοκόμος στον Έβρο αντικρίζοντας τα καμένα μελίσσια του – «Ψυχούλες μου όμορφες, ο πιο σκληρός θάνατος σας βρήκε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξανδρούπολη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Βίντεο, Έβρος, Μέλισσες, Μελίσσια, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Με τη φωτιά στον Έβρο να μαίνεται και να έχει κάψει πάνω από 617.000 στρέμματα, έχει μετατρέψει σε στάχτες τις περιουσίες πολλών αγροτών και μελισσοκόμων.

Ένας από αυτούς, ο Γιώργος Καραφυλλίδης επισκέφθηκε τα μελίσσια του στην Κίρκη Έβρου μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας από το χωράφι του και το θέαμα που αντίκρισε ήταν αποκαρδιωτικό.

Ο άνδρας αδυνατώντας να αντέξει την καταστροφή που υπέστη καθώς και το θάνατο χιλιάδων μελισσών έβαλε τα κλάματα, ενώ συγκλονίζει και η ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Σε βίντεο που ανέβασε ακούγεται να λέει: «Δεν έμεινε τίποτα, μόνο τα καπάκια και οι λαμαρίνες», ενώ έγραψε:

«Ψυχούλες μου όμορφες, κοριτσάκια μου γλυκιά ο πιο σκληρός θάνατος σας βρήκε.

»Χωρίς να έχετε ποτέ καμία απαίτηση, μόνο υποχρεώσεις.

»Λίγο νεράκι στον παρατεταμένο καύσωνα μόνο θέλατε.

»Υποφέρω μόνο που σκέφτομαι πόσο γρήγορα και νευρικά κουνούσατε τα φτεράκια σας για για να γλιτώσετε από τον καπνό και τις φλόγες τη Βασίλισσα σας, ώστε να επιβιώσει το σμήνος σας και μετά το θάνατο σας.

»Θα υποφέρω πολύ καιρό για τον άνισο αγώνα μέχρι θανάτου που δώσατε.

»Όσα μελισσάκια και να φτιάξω πάντα για εσάς θα έχω ένα μαύρο κομμάτι μέσα μου. Σας ευχαριστώ για όλα κοριτσάκια μου».

Κάηκαν 910 ζώα, πάνω από 50 ποιμνιοστάσια – Ο πρώτος απολογισμός

Στο μεταξύ, ο πρώτος απολογισμός που έγινε από τους υπεύθυνους αναδεικνύει μονάχα ένα μικρό κομμάτι του μεγέθους της καταστροφής που υπέστη ο πρωτογενής τομέας από τη φωτιά στον Έβρο.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που γνωστοποίησε ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη, Δημήτρης Πανταζής, έχει καταγραφεί καταστροφή ποιμνιοστασίων, υποδομών, αποθηκών και γεωργικών μηχανημάτων, λόγω της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τα επιβεβαιωμένα στοιχεία στην περιοχή του Έβρου έχουν καεί 1.200 μελίσσια και κυψέλες, σε σύνολο 26.264 σε νότιο Έβρο, Σουφλί και Αλεξανδρούπολη, στην οποία και εντοπίζονται τα 16.068, ενώ απαναθρακώθηκαν λόγω της φωτιάς 910 μικρόσωμα ζώα, με την πλειονότητά τους να είναι κατσίκια και πρόβατα, 30 αρνάκια και οκτώ αγελάδες.

«Πρόκειται για τεράστια καταστροφή», σημείωσε ο Δημήτρης Πανταζής, προσθέτοντας ότι «οι προαναφερόμενες απώλειες έχουν καταγραφεί και σήμερα αναμένεται να κλείσουν από τον ΕΛΓΑ».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της περιφερειακής ενότητας Έβρου σε Αλεξανδρούπολη, Φέρες, Σουφλί και Σαμοθράκη είναι καταγεγραμμένα 15.716 βοοειδή, 130.871 αιγοπρόβατα και 4.177 χοιρινά.

Λόγω της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη υπολογίζεται ότι τα ποιμνιοστάσια που έχουν καεί στον Έβρο είναι περισσότερα από 50, ενώ Δημήτρης Πανταζής χαρακτήρισε πρώιμη την όποια εκτίμηση σχετικά με τις αγροτικές υποδομές, τις αποθήκες με προϊόντα και ζωοτροφές και τον γεωργικό εξοπλισμό που έχουν καταστραφεί.

Αναφορικά με τις καλλιεργούμενες εκτάσεις στην περιοχή, ο ίδιος ανέφερε ότι οι καμένες εκτάσεις εκτιμώνται σε χιλιάδες στρέμματα, ενώ υπενθύμισε ότι στις περιοχές που πέρασε ήδη η πυρκαγιά, μεταξύ άλλων τις Νίψα, Αμφιτρίτη, Λουτρό, Αετοχώρι, Πεύκα και προς την περιοχή των Φερρών, καλλιεργούνται κυρίως ηλιόδενδρα, αμπέλια, αμύγδαλα και κάποιες μέντες και τριφύλλια.

Σχετικά άρθρα