Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτιά Βοιωτία: 10 χλμ το μέτωπο των δύο πυρκαγιών στα παράλια στον Κορινθιακό Κόλπο

Φωτιά Βοιωτία: 10 χλμ το μέτωπο των δύο πυρκαγιών στα παράλια στον Κορινθιακό Κόλπο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βοιωτία, Λιβαδειά, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Ξεπερνά τα 10 χλμ το μέτωπο των δύο πυρκαγιών στα παράλια της Βοιωτίας, στον Kορινθιακό Κόλπο.

Μάλιστα, το πρώτο μέτωπο, που ξεκίνησε τη Δευτέρα 21/8 το πρωί από τα Χώστια και το δεύτερο που ξεκίνησε τη Δευτέρα 21/8 το απόγευμα από τον Ταρσό, βοηθούμενα από τους ισχυρούς ανέμους, έχουν πάρει τέτοια κατεύθυνση ώστε να ενωθούν.

Στην περιοχή παραμένουν οι ισχυροί άνεμοι και οι αναζωπυρώσεις δημιουργούν νέα μέτωπα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται πολύ η προσπάθεια των επίγειων και εναέριων δυνάμεων να ελέγξουν την έκταση της φωτιάς.

Το παρήγορο είναι ότι εκεί που περνούν οι φλόγες δεν υπάρχουν οικισμοί και κατοικημένες περιοχές, ωστόσο όμως τέτοιες περιοχές υπάρχουν προς την θάλασσα, όπου οι επίγειες δυνάμεις έχουν χαράξει μία τελευταία ζώνη άμυνας.

Εκείνο που ανησυχεί ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής είναι η πιθανότητα οι φλόγες, βοηθούμενες από τους ισχυρούς ανέμους, να πάρουν πορεία προς τον Ελικώνα και την Αρβανίτσα, όπου υπάρχει ένα σπάνιο δάσος, αλλά και οικισμοί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην περιοχή έχουν μεταφερθεί ισχυρές επίγειες δυνάμεις, όμως το ανάγλυφο δεν επιτρέπει να προχωρήσουν και να προσεγγίσουν τις φλόγες.

Ακόμη, στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η φωτιά οι αναζωπυρώσεις είναι ιδιαίτερα μεγάλες, μέσα σε ελαιώνες και πευκόφυτη περιοχή και κατά περιόδους δημιουργούν μέτωπα τα οποία κινούνται απειλητικά σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Λιβαδειάς Γιάννη Ταγκαλέγκα, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η κατάσταση παραμένει εφιαλτική.

»Οι αναζωπυρώσεις μαζί με τους ισχυρούς ανέμους δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

»Δίνουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα, αλλά δυστυχώς οι ισχυροί άνεμοι δεν μας επιτρέπουν να σταματήσουμε την καταστροφή».

Σχετικά άρθρα