Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλεξανδρούπολη: 90 ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής»

Αλεξανδρούπολη: 90 ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξανδρούπολη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Βίντεο, Έβρος, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει την καταστροφική της πορεία η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, η οποία καίει για 4η ημέρα.

Η φωτιά πλησίασε τα ξημερώματα της Τρίτης τον περίβολο του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά γιατί το είχαν καλύψει οι καπνοί, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη προκειμένου να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα που το περικύκλωσε.

90 ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, 65 ασθενείς έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια εντός του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η ΕΡΤ μεταδίδει πως στο ferry boat που επιτάχθηκε νοσηλεύονται 30 άτομα από τη μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Στο εξωτερικό χώρο έχουν στηθεί τέντες για τα σοβαρά περιστατικά ενώ τα καταστρώματα του πλοίου έχουν μετατραπεί σε θαλάμους, σύμφωνα με το e-evros.gr.

Επίσης, ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η μεταφορά 14 ατόμων με πλωτό από τη θαλάσσια περιοχή Μάκρη προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για προληπτικούς λόγους.

Μεταφορά των ηλικιωμένων φιλοξενούμενων σε δομές της Μητρόπολης

Παράλληλα, περίπου 130 ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από το «Ιωακείμιο» γηροκομείο και το «Σταυρίδειο» εκκλησιαστικό ίδρυμα χρονίως πασχόντων της Ι. Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή της δημοτικής Αρχής Αλεξανδρούπολης.

Με έκδηλη συναισθηματική φόρτιση ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επιχείρηση μεταφοράς των ηλικιωμένων σημειώνοντας ότι η προστασία τους του προσέφερε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση της ζωής του.

«Ζητήσαμε τη συνδρομή του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης που διέθεσε λεωφορεία για τη μεταφορά σε ασφαλές σημείο των φιλοξενούμενων των δύο δομών της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

»Συνοδεία αστυνομικών και με τη βοήθεια του προσωπικού το οποίο κλήθηκε από τους ιερείς απομακρύνθηκαν σε δύο γκρουπ καθώς η φωτιά είχε πλησιάσει τα δύο κτίρια.

»Δυστυχώς δεν ήταν εφικτή η μετακίνηση περίπου 70 ηλικιωμένων που είναι κλινήρεις για την ασφάλεια των οποίων μετέβησαν στο σημείο ικανές πυροσβεστικές δυνάμεις».

Οι εικόνες τόσο από το λιμάνι της πόλης όσο και από το νοσοκομείο είναι αποκαρδιωτικές καθώς βρέχει στάχτη την ώρα που πυκνά σύννεφα καπνού κάνουν δύσκολη την όλη κατάσταση.

Η καταστροφική πορεία της φωτιάς –παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στο Δήμο Αλεξανδρούπολης– συνεχίζεται, με αποτέλεσμα την εκκένωση μετά τις 02.00 παραθαλάσσιων οικισμών δυτικά της πόλης: πρόκειται για τις κοινότητες Δίκελα, Μάκρη, Νέα Χιλή, Ελαιώνας, Άη-Γιώργης, Πλάκα, Ένατο, Πεύκη.

Βίντεο από ντρόουν – Η φωτιά πλησίαζε το Νοσοκομείο:

Το «Αδαμάντιος Κοραής» μετατράπηκε σε νοσοκομείο:

Σχετικά άρθρα