Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώθηκε το νοσοκομείο της πόλης

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώθηκε το νοσοκομείο της πόλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξανδρούπολη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Έβρος, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Εκκενώνεται το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπως είχε προαναγγείλει ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός στην τελευταία επίσημη ενημέρωση.

Η μεταφορά των ασθενών, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, γίνεται με ασθενοφόρα που έχει διαθέσει το Υπουργείο Υγείας και με την συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή για αυτό το σκοπό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρτοποιός στην ενημέρωση ανέφερε:

«Λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς και με στόχο την προάσπιση της υγείας των ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, αυτή τη στιγμή, παρόλο που έχει προκύψει τέτοια ανάγκη, γίνονται όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες, έτσι ώστε -εφόσον κριθεί απαραίτητο- να εκκενωθεί με ασφάλεια το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης».

Τελικά η εκκένωση ξεκίνησε λίγο αργότερα, καθώς η φωτιά είναι κοντά στην πόλη, αλλά κυρίως υπάρχουν πυκνοί καπνοί που δημιουργούν έντονα προβλήματα, για αυτό άλλωστε εκδόθηκαν δυο μηνύματα από το 112 προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστά πόρτες και παράθυρα.

Σε ότι αφορά την εικόνα από τα μέτωπα των πυρκαγιών ο κ. Αρτοποιός ανέφερε:

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 63 δασικές πυρκαγιές. Υπό εξαιρετικά ακραίες καιρικές συνθήκες, κυρίως λόγω των θυελλωδών ανέμων, έχει καταβληθεί τεράστια προσπάθεια για τη διαχείριση των πύρινων μετώπων που ξέσπασαν ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου 2023 στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχείρησαν 11 Α/Φ και 7 Ε/Π.

Συνδρομή παρέχουν επίσης δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας, που εκδηλώθηκε κατά τις πρωινές ώρες επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ περιοδικά επιχείρησαν 10 Α/Φ και 5 Ε/Π.

Στην πυρκαγιά στη χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στα Ψαχνά Ευβοίας επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 19 Γάλλων πυροσβεστών και 30 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχείρησαν 8 Α/Φ και 9 Ε/Π.

Στην Καβάλα, στη φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση της περιοχής Διαλεκτό, επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου και 12 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν 2 πυροσβέστες και μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο, ενώ ένα πυροσβεστικό όχημα υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

Επίσης, στις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στον Έβρο επιχειρούν:

– 36 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα σε δασική έκταση στην Δαδιά Έβρου

– 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχείρησαν 2 αεροσκάφη σε δασική έκταση στα Λάβαρα Έβρου

Στις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στη Ροδόπη επιχειρούν:

– 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ επιχείρησαν 3 αεροσκάφη αεροσκάφη σε αγροτοδασική έκταση στην ‘Ανω Δροσίνη Ροδόπης

– 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ επιχείρησαν 3 Α/Φ και 1 Ε/Π σε δασική έκταση στο Μίσχο Ροδόπης

Το απόγευμα είχαμε και νέες ενάρξεις όπως στην Κύθνο, στον Ταρσό Βοιωτίας, στον Αποκόρωνα Χανίων, και στη Δυτική Αχαΐα.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Καταλήγοντας ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε:

«Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για αύριο, Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023, προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:

»- Περιφέρεια Αττικής

»- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)

»- Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας).

»Κυρίες και κύριοι, οι ώρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες -όπως και το 48ωρο που θα ακολουθήσει- λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

»Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η πυρκαγιά έχει πολύ μεγάλη δύναμη και όλοι μας πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, αφενός τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες των Αρχών και αφετέρου την αποφυγή οποιασδήποτε ενέργειας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά».

Σχετικά άρθρα