Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Αναφορές για καμένα σπίτια στο Δωρικό

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Αναφορές για καμένα σπίτια στο Δωρικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξανδρούπολη, Πυρκαγιά, Πυροσβέστης, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη για δεύτερο 24ωρο και έχει φτάσει μέχρι τις αυλές των σπιτιών στο Δωρικό η φωτιά, ενώ υπάρχουν αναφορές και για καμένα σπίτια.

Οι φλόγες που καίνε από χθες Σάββατο δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην Αλεξανδρούπολη εκτείνονται σε δυο μέτωπα.

Από το απόγευμα της Κυριακής δύσκολη είναι η κατάσταση στη Νίψα, καθώς οι φλόγες έχουν περικυκλώσει τον οικισμό ενώ οι δρόμοι που οδηγούν στο χωριό είναι κλειστοί.

«Υπάρχουν αναζωπυρώσεις σε Νίψα και Δωρίσκο, υπάρχει ψήλο θερμικό φορτίο…

»Η φορά του ανέμου διαρκώς μεταβάλλεται» επισήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, με πολλές εστίες.

Η φωτιά έχει πλησιάσει τις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού, το οποίο είχε εκκενωθεί από χθες.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ υπάρχουν αναφορές και για καμένα σπίτια.

Λόγω των διαστάσεων που έλαβε η πυρκαγιά έχουν εκδοθεί από χθες συνολικά εννέα μηνύματα από το 112 εκ των οποίων τα τέσσερα σήμερα.

Το πρώτο στις 12.40 για την ενημέρωση των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης για την προστασία τους από τους αναδυόμενους καπνούς, το δεύτερο στις 13.43 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Μοναστήρι και Δορίσκος προς Φέρρες, το τρίτο στις 13.55 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Αμφιτρίτη και Μαΐστρου προς Αλεξανδρούπολη και το τέταρτο στις 15.25 για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Άβαντος προς Αλεξανδρούπολη.

Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έχουν διακομιστεί τρεις πυροσβέστες που επιχειρούσαν στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Έβρο.

Ειδικότερα, ένας πυροσβέστης διακομίστηκε λιπόθυμος από τη περιοχή Νίψα, ένας πυροσβέστης με πιθανό κάταγμα κάτω άκρου από τη περιοχή Αγνάντια και ένας εγκαυματίας πυροσβέστης από τη βάση του ΠΣ Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε ήδη μεταφερθεί από συναδέλφους του.

Σχετικά άρθρα