Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: «Καιγόμαστε περιμετρικά, η φωτιά γλείφει αυλές»

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: «Καιγόμαστε περιμετρικά, η φωτιά γλείφει αυλές»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξανδρούπολη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Μακεδονία, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φωτιά, Χρήστος Μέτιος,

Εφιαλτικές ώρες ζουν οι κάτοικοι στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, με την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Μελία να έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καίγοντας σπίτια, αυτοκίνητα, αγροτικά μηχανήματα, ακόμη και ένα μοναστήρι.

Πυκνός καπνός καλύπτει τα πάντα, ενώ μυρωδιά του καπνού να είναι αισθητή και μέσα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Οι Αρχές τονίζουν πως κορυφαία προτεραιότητα είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, εγώ δεν έχω συναντήσει τόσο μεγάλο μέτωπο εδώ και αρκετά χρόνια που έχω εικόνα για το τι συμβαίνει στην Περιφέρειά μας», δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

«Η πρώτη προτεραιότητα όπως έχει τεθεί και πολύ σωστά από την πυροσβεστική υπηρεσία που έχει την ευθύνη και τον συντονισμό, είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές και στη συνέχεια να μην κινδυνεύσουν περιουσίες.

»Όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι εδώ, επιχειρούν 14 εναέρια μέσα, όλα τα μηχανήματα που διέθετε η Περιφέρεια, ο δήμος, ο στρατός… είμαστε όλοι παρόντες και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

»Βρισκόμαστε στα Λουτρά όπου πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου.

»Εκκενώθηκαν τουλάχιστον 8 οικισμοί και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές», πρόσθεσε ο κ. Μέτιος.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open υπάρχουν και εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε σπίτια, με την Αστυνομία να προσπαθεί να τα εκκενώσει.

Περικυκλώθηκαν χωριά

«Καιγόμαστε περιμετρικά, η φωτιά γλείφει αυλές», τόνισε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

«Έχουμε εκκενώσει σε πρώτη φάση Πεύκα, Αετοχώρι, Νίψα και σε δεύτερη φάση Λουτρά, Άνθεια, Αρίστινο, Δωρικό και Αγνάντια» είπε ο κ. Ζαμπούκης.

«Εμείς ως πολιτική προστασία καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την οργανωμένη εκκένωση και την ασφάλεια των κατοίκων και ό,τι άλλο σημαίνει αυτό, την φιλοξενία τους, τη διανυκτέρευσή τους κτλ.

»Τώρα είμαστε στα Λουτρά που έχουν περικυκλωθεί από την βόρεια πλευρά τους.

»Ακόμη δεν μπορούμε να βρούμε κανένα διαθέσιμο δωμάτιο σε ξενοδοχεία για φιλοξενία καθώς είναι όλα γεμάτα.

»Χρησιμοποιούμε τα στρατόπεδα για να κοιμίσουμε τους δασοπυροσβέστες που έχουν έρθει για ενίσχυση και τις παιδικές κατασκηνώσεις για τους νέους.

»Τώρα υπάρχουν σκέψεις μήπως μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το Οικοτροφείο», υπογράμμισε ο κ. Ζαμπούκης.

Σχετικά άρθρα